Den vilda floden

Ge dig ut på ett actionpackat äventyr! I Kymmeneälv, en av de vackraste och fiskrikaste flödarna i södra Finland, kan du njuta av forsränningen, sportfiske, kanotpaddling, flodsimning och flodyoga. Övernatta i den mysiga AuroraHut eller Laawu-stugan vid den vilda floden för att beundra solnedgången och den stjärnklara himlen över älven från din egen säng.

Utflykter till den fascinerande Kymmeneälv forsarna ordnas av Erämys Keisarinkosket, som ligger i Kultaanranta bara 20 kilometer från Kotka, den största staden i Kymmenedalen, men ändå har den vildmarksatmosfär som i Lappland. Forsar i Kymmeneälven utgör en lämplig, upphetsad utmaning för de som är med i forsränning för första gången. Om du vill hellre göra något lugnare, låt din kajak glida under lövträden som lutar över kanten av Kymmeneälvens flodkurva, och uppleva älven som om du var på ett mangroveträsk. Njuta av vildmarkens vackra landskap och den kraften som man får av naturen.

 

Smaka på den bästa maten du kan få från ren natur, tillagad med lägereld vid den vilda floden. Bada bastu och ta ett dopp i det klara, rinnande vattnet. Krypa ner i din säng med fluffiga kuddar och filtar och somna på flodens gunga på kanten av Kymmeneälven.

Boka din resa

Boka

Vill du veta mera om att resa i sydöstra Finland?

Mejla och fråga