Den vilda floden

Ge dig ut på ett actionfyllt äventyr! I Kymmene älv, en av södra Finlands vackraste och fiskrikaste älvar, kan du uppleva forsränning, sportfiske, kanotpaddling, simning och yoga. Övernatta i någon av de mysiga stugorna AuroraHut och Laawu allldeles vid älven och beundra solnedgången och den stjärnklara himlen från sängen.

Utflykter till Kymmene älvs fascinerande forsar anordnas av Erämys Keisarinkosket som finns i Kultaanranta, bara 20 kilometer från Kotka. Kotka är Kymmenedalens största stad men har ändå en lappländsk vildmarksatmosfär. Forsarna i Kymmene älv utgör en lämplig och tillräckligt spännande utmaning för den som prövar på forsränning för första gången. Om du vill hellre göra något lugnare kan du glida fram i kajak under lövträden som lutar sig över Kymmene älvs krökar, och uppleva älven som om du vore i ett mangroveträsk. Njut av vildmarkens vackra landskap och naturens kraftfulla energi.

 

Smaka på den bästa maten som den rena naturen kan ge, tillagad över en lägereld vid den vilda älven. Bada bastu och ta ett dopp i det klara vattnet. Kryp ner i sängen med fluffiga kuddar och filtar och somna till älvens rörelser vid kanten av Kymmene älv.

Boka din resa

Boka

Vill du veta mera om att resa i sydöstra Finland?

Mejla och fråga