Mobile Menu

Logistiikka

Kotkan-Haminan seudun logistiikan perustana on aivan ainutlaatuinen sijainti: meren rannalla, Helsingin ja Pietarin välissä.

Seudulla sijaitsee HaminaKotka Satama Oy, joka on Suomen suurin yleis-, vienti- ja konttisatama. Logistiikan ja teknologian osaaminen on hioutunut huippuunsa ja kokenutta työvoimaa on tarjolla. Alueella tehdään jatkuvaa alan kehitys- ja tutkimustyötä.

Satama ja rajanyrityspaikka – merkittäviä tavaravirtojen solmukohtia

HaminaKotka Satama Oy ja Vaalimaan rajanylityspaikka Virolahdella ovat merkittäviä tavaravirtojen solmukohtia. Vaalimaan läpi kulkee tavaraa EU-maihin, Venäjälle ja IVY-maihin. Suomen suurin vientisatama yhdistää Kotkan-Haminan seudun Euroopan kautta koko muuhun maailmaan.

Venäjän-kaupalle erinomaiset mahdollisuudet

Venäjän-kaupassa seudun maantieteellinen asema tarjoaa yrityksille erinomaisia mahdollisuuksia pienentää kuljetuskustannuksia, nopeuttaa toimitusaikoja ja käyttää hyväksi seudun IT-osaamista sekä monipuolisia kuljetusreittejä. E18-moottoritie, kansainvälinen raideliikenne ja meriyhteydet takaavat, että kaikkiin tarpeisiin löytyy hyvä ratkaisu.

Logistiikan tutkimusta

Seudulla on vahvaa logistiikan tutkimusta. Esimerkiksi NELI – North European Logistics Instituten toiminta-ajatus on parantaa yritysten logistista kilpailukykyä ja luoda edellytyksiä kasvulle ja uudelle liiketoiminnalle.
www.kyamk.fi/neli

Tarjoamme seudullamme seuraavia palveluja logistiikan alalla: