Terhi Kunelius haluaa tehdä Pyhtäästä halaavien ihmisten kunnan

Pyhtään positiivinen puuhanainen ja se, joka aina halaa – sellaisena Pyhtäällä parikymmentä vuotta asunut Terhi Kunelius tunnetaan.

Terhi Kunelius muutti Pyhtäälle naapurista Kotkan Karhulasta vuonna 2001 seitsenvuotiaan poikansa kanssa.

– Poikani sanoi heti muutettuamme ”Äiti, tämä on ihana paikka, ollaan kuin maalla mutta kuitenkin kaupungissa”. Mielestäni tämä kuvaa Pyhtäätä erittäin hyvin, Kunelius sanoo.

Kunelius tuli Pyhtäälle töihin, ja parin vuoden päästä työantajasta tuli elämänkumppani, jonka kanssa Kunelius järjesti lukuisia kulttuuritapahtumia Pyhtään entisen kunnan vaivaistalon navetassa.

Syksyllä 2020 Kunelius perusti elämänkumppaninsa Timo Perin Avoraami Oy:n.

– Olemme yrittäjälle peili muutoksissa, olemme henkisenä tukena muutosprosesseissa avaamassa ajatuksia, koska muutoksen keskellä yrittäjä kokee olevansa yksin.

Auttaminen sekä ihmiset ja kohtaaminen ovat Kuneliuksen sydäntä lähellä olevia teemoja.

– Tykkään olla taustalla auttamassa ihmisiä ja mahdollistaa asioita.

Hänen innostuksensa ja inspiraationsa halaamiseen tarkoittaa aitoa kohtaamista.

– Pyhtäällä on hyvä yrittää ja tehdä yritystoimintaa. Täällä on koko ajan päällä positiivinen spiraali; hyviä asioita tapahtuu jatkuvasti, Kunelius sanoo.

Hänet tunnetaan monessa mukana olevana puuhanaisena sekä myös Kotipaikka Pyhtää ry:n perustajajäsenenä. Yhdistyksen iskulause Kotipaikka Pyhtää eikä harmita yhtää on Kuneliuksen ja Timo Perin yhdessä ideoima.

– Oma asenne ratkaisee. Positiivinen asenne tuo lisää positiivisuutta. Oma kokemukseni on näyttänyt positiivisuuden voiman, Kunelius sanoo.

Hän on läpikäynyt selkäleikkauksen, jonka jälkeen kävely ei välttämättä olisi ollut enää mahdollista.

– Päätin valita positiivisen asenteen. Valitut ajatukset ratkaisevat, olen tästä esimerkki.

Yrittäjänä Kunelius ei erottele vapaa-aikaa ja työaikaa.

– Minulla on elämänaikaa. Toimin myös tuottajana Pyhtään harrastajateatterissa. Koirani on ollut fysioterapeuttini eli vienyt lenkeille 12 vuoden ajan. Luen paljon ja tapaan ystäviä.

Pyhtäällä Kunelius arvostaa erityisesti yhteistyötä.

– Pyhtäällä ihmiset tekevät asioita yhdessä ja suurella sydämellä. ❤️

Tämä artikkeli on osa toimittaja ja valokuvaaja Päivi Arvosen kirjoittamaa – ja osin myös kuvaamaa – Paikallista voimaa -sarjaa, joka esittelee kaakkoissuomalaisia osaajia. Lue sarjan muut artikkelit täältä: