Tempaudu teatterin maailmaan legendaarisessa merimieskapakka Kairossa

Kotkassa teatteriesityksistä voi nauttia muuallakin kuin perinteisessä teatterikatsomossa. Kotkan Kantasataman tuntumassa yli 80 vuotta toiminut merimies- ja kulttuuriravintola Kairo on ollut Kotkan kaupunginteatterin lisänäyttämö jo vuodesta 1986 lähtien.  Legendaarinen merimieskapakka on nähtävyys mielenkiintoisine sisustuksellisine yksityiskohtineen, jotka ovat säilyneet muuttumattomina vuosikymmeniä. Perinteet ovat arvossaan Kairossa, jonne ei perinteisesti pääse sisälle solmio kaulassa. Kairon ajanlaskun kulminaatiopiste on valomerkki. Lisää Kairon ”säännöistä”.

Kairo Kotka

Ohjelmistossa ovat vauhdikkaat musiikkinäytelmät Armi -Kaiken sulle antaa tahtoisin ja Korkkarit Goes EuroVision Song Contest. Lisätietoa ja esityskalenteri sekä liput.

Kotkan teatteri

Kotkan Kaupunginteatterilla on Kotkan Keskuskadulla kaksi näyttämöä. Klassisen musiikin ystävien kulttuurinnälkää tyydyttää Kotkassa Kymi Sinfonietta Eliel Saarisen suunnittelemassa jugend-tyylisessä Kotkan Konserttitalossa.

”Kairon esityksiin myydään vain nyt poikkeuksellisesti vain 1/3 katsomon paikoista. Esitykset myydään usein loppuun, joten lippu kannattaa varata ajoissa”, kertoo Kairon ravintolapäällikkö Liisa Rinne.

Kairo KotkaKairo on avoinna vain tapahtumien yhteydessä.  Ovet avataan kaksi tuntia ennen esitystä. Ruoka tilataan ennakkoon ja ruokailijoiden pitää saapua paikalle viimeistään tunti ennen esitystä. ”Baariin voi piipahtaa ennen teatteriesitystä, vaikka ei tulisikaan teatteriin. Baari on avoinna ennen ja jälkeen teatteriesityksen sekä väliajalla ja konsertti-iltoina koko illan ”, Rinne kertoo.

Kairon teatteriesityksissä on vuosien varrella käynyt jo noin 260 000 katsojaa.

Joka maanantai kello 19-21 Kairossa on jazzkonsertti.

Kairon ikivanhat ”säännöt” löytyvät kokonaisuudessaan ravintolan verkkosivuilta.

Tässä muutama oleellinen kohta.

3 §
Keskustelu on avartavaa ja Kairossa se on tärkeimpiä kansojen välisen kanssakäynnin muotoja. Tänne purjehtivat seilorit kaikilta maailman kulmilta ja jos ette löydä mitään yhteistä kieltä, voitte mainiosti puhua molemmat omaanne. Se ei ole täällä vielä koskaan rajoittanut ymmärretyksi tulemista.


4 §
Pöytätavat ovat vapaat, mutta pöydän alla saa pitää ainoastaan jalkojaan. Muu pöydän alla oleskelu on kiellettyä. Sekä haarukan että veitsen saa pistää suuhunsa. Juomia ei tarvitse nauttia pikkurilli pystyssä, pääasia on, että itse pysyy pystyssä.