Nauti illallista kuninkaallisessa seurassa

Historia herää eloon ja suurvaltapolitiikka saa inhimillisiä piirteitä, kun Venäjän keisarinna Katariina II Suuri tapaa serkkunsa, Ruotsin kuningas Gustaf III:n illallispöydän äärellä. Ruokailijana olet osa kuninkaallista illallisseuruetta ja keisarinnan vieras.

– Elämyksellisyys ja vuorovaikutteisuus ovat serkkuillallisen kantava teema. Yleisö saa tilaisuuden osallistua keskusteluun ja illan aikana nautitaan monen lajin illallinen, kertoo Serkkuillallisen tuottanut Anne Kainlauri Itku ja Nauru Tuotannosta.

Serkkuillallinen perustuu Ruotsinsalmen linnoitusajan tositapahtumiin; Venäjän keisarinna Katariina II kutsui serkkunsa Ruotsin kuningas Gustaf III:n Haminaan kesällä 1783 keskustelemaan valtakuntien välisten suhteiden parantamisesta.

Illallisen taustaksi kannattaa tutustua Merikeskus Vellamon Kohtalona Ruotsinsalmi -suurnäyttelyyn.

Olut-tasting ruhtinatar Dashkovan seurassa

Itku ja Nauru Tuotannon ohjelmistoon kuuluu myös muun muassa historiallinen olut-tasting.

– Katariina Suuri oli oluen ystävä. Olut-tastingissä Katariinan hovineiti ruhtinatar Dashkova johdattaa oluiden maailmaan ja tarinoihin oluiden takana, Kainlauri kertoo.

Vuorovaikutteisia ja elämyksellisiä illallistapahtumia järjestetään eri ravintoloissa, syksyllä Serkkuillallinen on tulossa muun muassa Ravintola Kotkan Klubille.