Laskiaiskivaa koko perheelle

Nyt riemuitaan kevättalven kirkkaista päivistä ja lumesta niin kauan kuin sitä vielä riittää. Luonnonkauniilla Kotkan ja Haminan seudulla lumitouhuihin on helppo löytää. Tässä kolme täsmätärppiä laskiaiseen.

Vauhdin hurmaan pääset Haminan Uuperinrinteillä. Sen viisi monipuolista rinnettä tarjoavat jokaiselle jotakin. On loivempia rinteitä maisemista nauttiville, mutta myös haastavia ja jyrkkiä rinteitä, joissa saat hurjemmat vauhdit kuin monissa muissa Etelä-Suomen hiihtokeskuksista. Uuperi sai Visit Finlandin ’Paras lähirinne’ -palkinnon vuonna 2021 ja sen vetonaula on laadukas snow park. Viikolla 8 hiihtokeskus on auki ti-pe klo 12-20 sekä la-su 10-18, ja viikolla 9 ma-su 10-18. Se sijaitsee 160 km Helsingistä, Kotkan ja Haminan välissä. Yöksi kannattaakin hurauttaa vain 10 km päässä sijaitsevaan hurmaavaan Haminaan. Linnoituksen uimahallissa polskuttelet vielä päivän päätteeksi sekä sisä- että ulkoaltaissa ja keskustasta löydät hyviä ruokapaikkoja sushista burgereihin.

Kotkalaisilla on tapana ottaa vuoden parhaimmat vauhdit seudun suosituimmassa pulkkamäessä Kumparepuistossa, joka sijaitsee Otsolan kaupunginosassa Hiidenkirnuntiellä. Sen kumpareet nousevat jopa 45 metrin korkeudelle merenpinnasta. Jo toiseksi korkeimman kukkulan laelta siintää meri! Ota termariin mukaan lämmintä kaakaota ja herkkuja grillattavaksi, sekä puita tai hiiliä, sykettä ja tikkuja, ja saat mukavan retkilounaan mäen juurella. Päivälliselle ja mukaville yöunille voit hurauttaa Kotkan majoitus– ja ravintolapalvelujen äärelle.

Kumparepuisto

Ethän muuten sitten unohda niitä laskiaispullia! Seutumme kahvilat houkuttelevat monenlaisilla herkuilla. Kannattaa testata vaikka kaikki!

Tule nauttimaan talvesta Kotkan ja Haminan seudulle!