Kärkisaaressa keskiössä ovat ihmiset ja ympäristö

Kärkisaaren kesähostellia ja -kahvilaa ja pyörittää voittoa tavoittelematon työllistämistoimija Sotek-säätiö. Hostelli ja kahvila työllistävät erityislaatuisia huipputyyppejä, kuten kehitysvammaisia ja osatyökykyisiä henkilöitä, minkä ansiosta Kärkisaaren kesähostelli ja -kahvila osaltaan edistävät tasa-arvoista ja eettistä työelämää ja samalla tarjoavat majoittujille ihania elämyksiä kesämatkailun parissa.

Ympäristöarvot, kierrätys ja kiertotalous ovat vahvasti mukana Kärkisaaren hostellin toiminnassa. Kotkan kaupungin omistama rakennus lämmitetään energiatehokkaalla ja ekologisella merilämmöllä. Suurin osa huonekaluista ja astioista on peräisin säätiön Goodwill-kierrätysmyymälöistä ja terassikalusteet on valmistettu Sotekin omassa puupajassa.  Huonekalujen lisäksi paljon muutakin sisustustavaraa hostellihuoneisiin on hankittu käytettynä, mikä tekee huoneista persoonallisia.

Kierrätettyinä hankittujen posliiniastioiden lisäksi Kärkisaaren kahvilassa kahvin voi juoda Kotkamillsin valmistamista muovittomista kartonkikupeista, jotka kerätään käytön jälkeen omaan keräyslaatikkoon ja jauhetaan kierrätyskuitumassaksi, jota käytetään laminaattipaperin valmistukseen Kotkamillsin tehtaalla. Myös hostellin saunan laudeliinat kierrätetään jatkojalostukseen.