Koe Kaakkois-Suomen upeat matkailukohteet - Uusi matkailuesite on julkaistu!

Vain reilun tunnin ajomatkan päässä pääkaupunkiseudulta avautuu matkailijalle uniikkeja elämyksiä – saaristo- ja merenrantakohteita, idyllisiä kortteleita, historiallisia linnoituksia, luontopolkuja ja koskiaktiviteetteja. Kotkan, Haminan, Loviisan, Pyhtään, Miehikkälän ja Virolahden alueilla on paljon nähtävää ja koettavaa. Oletko vielä käynyt?

Varaa verkkokaupastamme majoitus Kotkan Seurahuoneelta, Santalahdesta, Kärkisaaren kesähostellista, Karhulan Hovista tai Hotelli Jokipuistosta oman budjettisi mukaan. Vuokraa pyörä ja kierrä katsomassa Kotkan palkitut puistot, kansainvälisesti tunnettu Alvar Aallon Sunila ja kuohuvat Kymijoen kosket. Kotkasta löydät aivan ihania ravintoloita ja kahviloita aina kun nälkä yllättää. Käy ihastumassa Kotkan Klubin historialliseen miljööseen ja ainutlaatuisiin herkkuihin sekä Salakapakan drinksuihin.

Vietä päivä merellä ja palaa kaupunkiin illaksi. Hyppää Meriset-risteilylle Sapokan satamasta, kiertele Itäisen Suomenlahden saaristossa vesibusseilla ja ilmaisilla yhteysaluksilla. Herkuttele Kotkan edustalla Varissaaressa ravintola Vaakussa ja tutustu linnoituskaupunki Ruotsinsalmen historiaan. Kotkan edustalla käytiin 1700-luvun lopussa Itämeren suurin meritaistelu. Merikeskus Vellamossa voit uppoutua sen ajan tarinoihin ja ihmiskohtaloihin, sekä moniin muihin näyttelyihin.

Itäinen Suomenlahti on ainutlaatuinen, monipuolinen ja uskomattoman kaunis. Vierailukohteita riittää moneksi päiväksi. Käy vaikkapa kokemassa Tammion kalastajakylä sekä Ulko-Tammion luontopolku ja sodanaikaiset rauniot. Palaat illalla majoitukseesi meri-ilma ihollasi ja monta uutta elämystä repussasi. Voit yöpyä myös saarilla telttaillen, ja Pyhtään Kaunissaaressa tarjolla on lisäksi majoitus- ja muita palveluita.

Historiallinen merenrantakaupunki Hamina on Kotkasta vain pienen ajomatkan päässä. Haminan vanha kaupunki on rakennettu harvinaiseen ympyräasemakaavaan, jonka keskustaa hallitsee upea, vanha Raatihuone. Yhdessä naapurikortteleiden upeiden kirkkojen kanssa nämä kolme muodostavat vaikuttavan kokonaisuuden ja jäävät mieleen Haminan helminä.

Haminan koet helposti kävellen tai pyöräillen. Se on maailman luokan pikkukaupunki, jossa koet arvokkaat historialliset aarteet, leppoisan merenrantatunnelman ja idylliset, kauniit korttelit. Maistapa muuten Konditoria Huovilan herkkuja ohi kulkiessasi ja osta niitä mukaasi loppupäivän seikkailuille.

Ethän lähde Haminasta ennen kuin olet kävellyt Linnoituspolun. Tähdenmuotoinen bastionilinnoitus sulkee sisäänsä Haminan vanhan ympyräkeskustan, ja sen rauniot ovat vielä hyvin vahvasti kaupunkilaisten arjessa läsnä.

Hamina on tarinoita täynnä. Sen monivaiheinen historia pitää sisällään sotia, suuria suunnitelmia, surullisia ihmiskohtaloita, mutta myös menestystarinoita. Päiväsi kruunaa ihana herkutteluhetki esimerkiksi Rampsi Kitchen & Lounge -ravintolassa merellisessä Tervasaaressa tai tunnelmallinen ateria Ravintola Vehkan linnoitusholvistossa.

Muistathan myös ihanan tunnelmallisen Loviisan. Sen vanha kaupunki on harvinainen kokemus, sillä se on säilynyt palamatta ehjänä kokonaisuutena. Laivasillalla pääset taatusti rentoon lomatunnelmaan. Käy päiväreissu Svartholman merilinnoituksessa tai Strömforsin ruukissa. Loviisan tunnelmallinen leirintäalue sijaitsee ihan meren rannassa, Laivasillan kupeessa.

Kaupungin ikimuistoiset kahvilat ja ravintolat pelastavat nälkäisen matkalaisen. Tuskan ja harmituksen poistoon suosittelemme supersuosittua Tuhannen tuskan kahvilaa ja sporttiseen menoon Ravintola Degeriä, jota ylläpitää Suomen kokkimaajoukkueen kapteeni Kristian Vuojärvi. Degerin yläkerrassa Herra ja Rouva Uninen majoittavat matkailijoita ja näiden kahden yhteistyönä on syntynyt mm. Pihvi & Peti -konsepti, jolla meri-ilmassa seikkaillut matkailija saa parhaat mahdolliset edellytykset täydelliseen yöuneen.

Maaseudun idylliä ja rauhaa löydät joka puolelta aluettamme. Yövy vaikkapa Virolahden Harjun Hovissa, viihtyisillä leirintäalueilla, mökeillä tai majataloissa. Vieraile Seppälän lammastilalla ja Aholafarmilla. Koe historiallinen Salpalinja Miehikkälässä ja Virolahdella ja tutustu luomuviljelyyn ja panimotoimintaan vaikuttavassa Malmgårdin kartanossa. Patikoi, pyöräile, ratsasta, melo tai kalasta.

Kalastajille Kotka tarjoaa Etelä-Suomen parhaimmat lohikosket esimerkiksi Langinkoskella tai Siikakoskella pyöräilymatkan päässä keskustasta. Lohilaanilla voit koskikalastuksen lisäksi kalastaa altaasta ja verkkokaupastamme voit varata oppaan kalastusreissullesi.

Linnuista kiinnostuneille matkailijoille tarjoamme neljä täsmätärppiä: Arktika-tapahtuma, Vimpa Islandsin Rakinkotka, Rääntiön Saaren Villa Itäranta Virolahdella ja Valkmusan kansallispuisto. Arktika-sivusto tarjoaa paljon ajantasaista informaatiota kevät- ja syysmuutoista ja Valkmusan Lappia muistuttava maasto on harvinaisuus Etelä-Suomessa. Rakinkotkassa ja Virolahden Rääntiössä voit nauttia aidosta saaristoluonnosta ja seurata lintujen kevät- ja syysmuuttoa parhaimmilla paikoilla koko Euroopan mittakaavassa.

Varaathan aikaa Kaakkois-Suomen mahtaville elämyksille! Tule omalla autolla tai pyöräile läpi seudun. Meillä on valmiita majoitus-, nähtävyys- ja ruokapaikoin merkittyjä reittikarttoja. Anna Kaakkois-Suomen hurmata ja heittäydy seikkailuun! Saat paljon upeita elämyksiä ja muistoja mukaasi.

Olemme juuri julkaisseet uuden Kaakkois-Suomen matkailuesitteen, josta voit lukea lisää alueemme matkailutarjonnasta. Tässä linkki uunituoreeseen esitteeseen:

Tulethan pian kokemaan nämä upeat seudut! Kaakkois-Suomi on kaunis, monipuolinen ja uniikki. Kaikki elämykset matkallesi voit suunnitella ja hankkia verkkokaupastamme!