Koe itärannikon helmet

Loppukesän lempeitä päiviä ja tunnelmallisia iltoja vietetään Kotkan, Haminan ja Loviisan seudulla upeissa puistoissa ja luontokohteissa, sekä huipputapahtumissa. Tekisikö mielesi kulttuurielämysten pariin, patikoimaan tai melomaan, mökkeilemään vai rokkailemaan? Unohtumattomat elämykset odottavat sinua täällä itäisen Suomenlahden merenrantamaisemissa, vain reilu tunti pääkaupunkiseudulta. Nappaa tästä tulevan viikonlopun Haminan, Loviisan ja Kotkan menovinkit, ja suuntaa itärannikolle.

Maailmanluokan pikkukaupungissa Haminassa pääset tällä viikolla tutustumaan pittoreskiin Pitäjänsaareen ja fiilistelemään kulttuurielämyksiä jazztunnelmissa. Nyt on se täydellinen hetki tutustua tähän ainutlaatuisen upeaan, historialliseen merenrantakaupunkiin!

Merenkulkijoiden, kalastajien ja veneveistäjien Pitäjänsaari kutsuu vierailijoita ihastelemaan sen kapeita katuja sekä vanhoja taloja ja pihoja ja nautiskelemaan saaristolaistunnelmasta pop up -kahviloissa, kirpputoreilla ja taidegallerioissa. Pitäjänsaaresta siirryt sujuvasti Tervasaaren terasseille ja merenrantapuistoihin ja siitä edelleen vanhan kaupungin tunnelmaan. Haminan saat haltuun helposti jalkaisin tai pyörällä.

Keskellä harvinaista ympyräasemakaavaa ja sen välittömässä läheisyydessä koet parhaiten Haminan värikkään historian. Uppoudu menneisyyden tarinoihin opastaulujen tai asiantuntevan oppaan avulla, ihastele Jukka Rintalan pukuja ja maalauksia sekä Tamara Aladinin lasitaidetta Aladinin kaupunkipalatsissa ja Rauli Virtasen sykähdyttäviä henkilökuvia Hamina Bastionin ainutlaatuisessa holvistotunnelmassa. Tällä viikolla Bastionissa kaikuu sielukkaat jazzsävelet, sillä Bastion Jazz -tapahtumassa esiintyvät mm. Emma Salokoski ja Sami Saari.

Loviisan viikonloppuun kuuluu kesän kolmas Avoimet Puutarhat. Oletko jo käynyt kurkkaamassa loviisalaisten pihoihin? Tapahtuma järjestetään tänä kesänä jo kolmatta kertaa. Näin pääset seuraamaan puutarhojen kasviloistoa eri kasvuvaiheissaan. Jokohan kasvihuoneiden rypäleet ja pihapuiden omenat ovat kypsyneet? Loviisa on viehättävä puutalokaupunki, jossa vietät leppoisan sunnuntain terasseilla ja kujilla tunnelmoiden.

Strömforsin ruukin viikonlopputarjontaan kuuluu taontanäytöksiä vesivasaralla, taidenäyttelyitä ja ulkoiluaktiviteetteja. Mitä sinun tekisi mielesi tehdä? Käydä melomassa Suomen Amazonilla, ihastella taidetta, herkutella ravintoloissa, perehtyä ruukkihistoriaan, kiertää puutarhoja vai nämä kaikki? Sinä valitset, Loviisa tarjoilee.

Kotkassa järjestetään tulevana viikonloppuna pienpanimoiden Beer Garden olut- ja ruokatapahtuma. Mikä olisikaan täydellisempi syy lähteä tutustumaan tähän rokkaavaan, eeppisten puistojen merenrantakaupunkiin!

Kotka Beer Garden -tapahtumassa pääset maistelemaan alueen pienpanimoiden oluita ja nauttimaan livemusiikista Kotkan sydämessä. Tapahtuman järjestävät legendaariset Kotka Steam Breweryn Kari-Jukka Koivistoinen ja kokenut festivaalien ja klubi-iltojen järjestäjä Timo Alho. Tämän kaksikon monipuolista musisointia, mielikuvituksellista etnistä ja street food -tarjontaa yhdistelevät tapahtumat tunnetaan hyvin Kotkassa.

Metallimusiikin ystäville Kotka tarjoilee seuraavana viikonloppuna harvinaista herkkua kun Dark River Festival käynnistyy 18. kerran. Valtakunnan omaehtoisin ja persoonallisin metallifestivaali rikkoo vuosi toisensa jälkeen yleisöennätyksiä värikylläisellä artistikattauksellaan. Festivaalia on kuvattu Suomen Wackeniksi ja mini-Nummirockiksi ja tapahtuma saa erityistä kiitosta sen erityisestä tunnelmasta. Honkalan metsissä on tilaa viettää näitä lämminhenkisiä kesänlopettajaisia koronaturvallisesti fiilistellen yhteensä noin parinkymmenen metalliyhtyeen soitannon tahdissa.

Jos rock ei ole sinun juttusi, tule kokemaan Kotkan upeat puistot vielä kun kesää on jäljellä. Istuudu Isopuistoon piknikille, hämmästele upeaa ulkoilmagalleriaa Sibeliuksen puiston kautta kulkevalla Veistospromenadilla, vangitse veden välke Sapokan huikeiden vesiaiheiden äärellä ja anna katseen levätä horisontissa ja tuulen silittää kasvoja meren ympäröimässä Katariinan meripuistossa. Kotkassa on tusinan verran omaleimaisia ja tyylikkäitä, huolella ylläpidettyjä puistoja. Mikä niistä mahtaa olla sinun suosikkisi?

Kotkan, Haminan ja Loviisan seudulla on vielä runsaasti tapahtumia tarjolla tälle kesälle. Aina voit lisäksi lähteä patikoimaan, melomaan, veneilemään tai pyöräilemään, tai tutustua rajaseutumme historiallisiin aarteisiin. Seutuumme kuuluvat Pyhtää, Miehikkälä ja Virolahti täydentävät matkailutarjontaamme monenlaisilla herkuilla, joista voit lukea lisää alla olevista linkeistä. Alueen monipuolisesta majoitus- ja ravintolatarjonnasta löydät taatusti jotain sinun makuusi ja budjettiisi sopivaa, ja verkkokaupastamme voit ostaa valmiita matkapaketteja majoituksineen ja aktiviteetteineen. Ota ilmansuunnaksi kaakko ja löydä uusia, upeita elämyksiä!