Kärkisaari herää eloon

Merellisestä luonnosta nauttivalle matkailijalle Kotka tarjoaa jälleen yhden uuden upean kohteen. Luonnonkaunis Kärkisaari herää eloon ja kutsuu matkailijoita yöpymään historiallisessa Villa Kärkisaaressa. Kotkan Julkiset Kiinteistöt ja Sotek-säätiö käynnistävät pitsihuvilassa kesähostellitoiminnan kesän 2021 ajaksi.

Historian havinaa on aistittavissa tässä vuonna 1909 rakennetussa pitsihuvilassa, jonka hienostunutta jugend-tyyliä on ylläpidetty vuosien saatossa ahkeralla remontoimisella ja restauroinnilla. Luonnon keskellä sijaitseva rakennus on yksi harvoista alueella säilyneistä huviloista.

Nimestään huolimatta Kärkisaari ei ole saari, vaan niemi, johon johtaa autotie, ja jonka sopukoista löydät paikallisille asukkaille rakkaita ulkoilumaastoja ja uimarannan. Merimaisemia riittää ihailtavaksi kallioilta, puiden lomasta tai vaikkapa rantasaunan terassilta.

Toukokuussa toimintansa aloittavassa Kesähostelli Kärkisaaressa on varattavissa kuusi huonetta, joista kaksi on kahdelle hengelle, kaksi kolmelle hengelle ja kaksi neljälle hengelle. Tarjolla on erillistä maksua vastaan myös erilaisia lisäpalveluja, kuten aamiainen ja rantasaunan sekä SUP-lautojen käyttömahdollisuus. Kesähostelli tarjoaa myös erilaisia kahvila-, kokous- ja virkistyspalveluja.

Rakennuksia ja aluetta on kunnostettu yhdessä ammattioppilaitos Ekamin kanssa. Lämmitysjärjestelmänä on uusi, Kotkan Energian pilottihankkeena asentama merilämpöjärjestelmä. Lisäksi kesähostellin avulla työllistetään vaikeasti työllistyviä ihmisiä kohti työelämää Sotek-säätiön ohjauksessa.

Alue sijaitsee loistavien kulkuyhteyksien päässä ja on saavutettavissa monenlaisilla kulkuvälineillä: Kotka-Helsinki-moottoritieltä Kärkisaareen on matkaa noin 5 kilometriä ja useat paikallisliikenteen linja-autot kulkevat Kärkisaaren läheltä.

Lue lisää Kärkisaaresta

Varaa matkallesi elämyksiä verkkokaupastamme

Tutustu alueen nähtävyyksiin ja aktiviteetteihin

Tutustu alueen ravintoloihin

Tutustu alueen tapahtumiin