Intohimoinen liikkuja, joka nauttii ruoanlaitosta ja leipomisesta

Hyvinvointikeskus Huuman ja Huuma Gymin osakas, yrittäjä Heidi Leppämäki on elämänsä aikana kokeillut lähes kaikkia liikuntalajeja. Liikunnasta tuli hänelle myös työ. Liikunnan vastapainoa on leipominen, ruuanlaitto, kirjat ja kukka-asetelmien tekeminen.

Kamppailulajeja, lumilautailua, joogaa, tennistä, rullaluistelua. Heidi Leppämäen lista harrastamistaan liikuntalajeista on lähes loputon.

– Liikunta aina ollut minulle elämäntapa; elämänilon ja positiivisuuden lähde. Lapsena uin kilpaa, ratsastin ja harrastin jazztanssia. Olen kiitollinen, että minua aina kuljetettiin ja kannustettiin liikkumaan, Leppämäki sanoo.

Hän syntyi Lappeenrannassa ja on asunut Haminassa jo yli kaksikymmentä vuotta.

– Haminassa ja laajemminkin Kotkan-Haminan seudulla on loistavat mahdollisuudet ulkoliikuntaan. On hiihtolatuja, kylmävesiuintipaikkoja, mahdollisuudet lasketteluun, pyöräilyyn, koskenlaskuun, melontaan, sup-lautailuun ja vaikka mihin.

Erityismaininnan Leppämäeltä saavat myös Kotkan Karhulan kentän uudet kuntoportaat, maauimala sekä Katariinan Meripuiston ja Haminan Ruissalon ulkokuntosalilaitteet, Haminan ja Kotkan lähisaaret sekä Santalahden luontopolut.

– Olen kiitollinen terveydestä ja liikunnallisuudesta. Liikunta on tuonut paljon iloa elämääni töissä sekä vapaa-ajalla. Toivon terveyteni pysyvän hyvänä jatkossakin.

Leppämäen, 43, esikuvana on hänen 72-vuotias äitinsä, joka edelleen harrastaa sirkusta, kuntosalia, seisoo päällään ja jonglööraa sujuvasti neljällä pallolla.

Leppämäki on ollut yrittäjä yli 15 vuotta, joista 10 Hyvinvointikeskus Huumassa. Hän on ryhmäliikunnan ohjaaja, personal trainer, joogaohjaaja sekä koulutettu hieroja.

– Haluan kannustaa kaikkia kokeilemaan rohkeasti eri lajeja, jotta löytyy juuri se oma juttu. Kokeileminen on usein helpompaa kun saa ammattilaiselta ohjeistuksen. Liikunnan tuoman hyvän olon ja muutoksen kehossa huomaa nopeasti.

Leppämäelle mieluisampia liikuntalajeja yhdistää yhdessä tekeminen ja musiikki.

– Minulle tärkeä lähtökohta on, että liikunta on kivaa, kuin leikkiä.

Leppämäki liikkuu myös moottoripyörällä. Silloin kun hän ei ole liikkeellä, hän on usein keittiössä.

Vapaa-ajalla liikunnan lisäksi hän harrastaa leipomista ja ruuanlaittoa sekä kukka-asetelmien tekemistä.

– Sokerimassakoristeisia hauskoja ja somia kakkuja on tullut tehtyä sekä omiin että ystävien juhliin. Ruuanlaitossa olen arjessa perusruokien ystävä ja viikonloppuisin on kiva kokeilla monimutkaisempiakin reseptejä. Salaatit, hedelmät ja erityisesti herkkuni avokado antavat päivittäisiin ruokiini hyvää energiaa.

Etenkin poikkeusaikoina liikunnan merkitys ja tarve korostuvat.

– Ravinto ja liikunta ovat terveyden ja hyvinvoinnin perusta. Liikunnassa tärkeintä on, että se tuo iloa ja nautintoa ja terveyttä elämään.