Herkuttele lähiruokaa his­to­rial­li­ses­sa miljöössä Haminan Bastionissa ravintola Vehkassa

Ravintola Vehkan historiallinen miljöö tiiliseinineen ja kynttilälyhtyineen luo tunnelmalliset puitteet rennolle lounaalle tai illanvietolle. Uusi ravintola Vehka avautui Haminan Bastionin holvistossa marraskuun alussa. Listalla on lähiruokaa alueen tuottajilta, myös kasvissyöjät ja vegaanit on huomioitu ruokalistan suunnittelussa. Baarin puolella soi monena iltana livemusiikki.

”Suomalaista ruokaa rennolla maalaismeiningillä kiireettömässä ilmapiirissä” ravintoloitsija Teemu Suomalainen tiivistää uuden ravintolansa perusidean.

Haminan naapurikunnasta Virolahdelta kotoisin oleva Suomalainen hankkii ravintolan ruuan lähialueiden tuottajilta.

”Lihat, kalat, juurekset, kasvikset ja jopa kahvi hankitaan pääosin alueen tuottajilta. Suosimme luomua ja pyrimme saamaan hävikin minimiin”; Suomalainen kertoo.

Hän on juuri tilannut ravintolaan niin peuran- kuin hirvenlihaakin. ”Ruokalistamme vaihtuu vuodenaikojen mukaan ja listaa leimaa vaihtuvuuden lisäksi yllätyksellisyys. Kannustamme kokeilemaan rohkeasti uusia makuja ja ruokalajeja.”

Lisätietoa myös Ravintola Vehkan Facebook -sivuilla.