Avautuuko Kotkan Ruusun mysteeri teatterin näyttämöllä?

Kotka on myös teatteri- ja konserttikaupunki. Syyskaudella Kotkan kaupunginteatterin ohjelmistossa on muun muassa mystisen legendaarinen hahmo Kotka Ruusu sekä Karpolla on asiaa – tositarinoita havumetsien maasta.

Kotkan Ruusu -näytelmä yhdistää faktaa ja fiktiota

Kotkan Ruusu -nimellä tunnetaan venäjänjuutalainen Kotkaan kotiutunut Rosalie Gurovits-Mäkinen, joka perusti Kotkan sataman tuntumaan parturiliikkeen. Hänestä tuli kielitaitonsa ja elämänilonsa vuoksi satamaan saapuneiden merimiesten vakioparturi. Parturiliikkeen takahuoneessa iloittiin elämästä ja nautittiin alkoholia. Ensi-iltansa 4.9. Kotkan kaupunginteatterissa saava Kotkan Ruusu yhdistää faktan ja fiktion ja kysyy: Kuka oli ihminen Kotkan Ruusu -myytin takana?

Tositarinoita havumetsien maasta

Karpolla on asiaa -esityksessä eläydytään samannimisen tv-sarjan eri jaksoissa kerrottuihin tositarinoihin. Tarinoiden keskiössä on tavallinen suomalainen, hänen kokemuksensa ja kohtalonsa. Elämän eteen tuomia ristiriitoja ei pelätä tai väistetä, ne nostetaan käsittelyyn. Puhutaan asiaa – ja täydellä sydämellä.

Karpon suosittu tv-sarja toi vuosien ajan suomalaisten eteen laajan kirjon ihmeellisiä ihmiskohtaloita. Yhteys joka Karpon ohjelmien kautta aukeaa suomalaisiin elämäntapoihin ja -tuntoihin on rehti, suora ja tunteikas. Esityksessä näyttämölle nousevat näyttelijät kantavat mukanaan Hannu Karpon dokumenttimaailman rehellistä eetosta, sen värikkäitä ihmisiä ja heidän omalaatuista energiaansa.