Mobile Menu

Vuokramökki tai huone tuo rauhaa etätyöhön

  • Kymijoki Kymijoen kuvapankki.jpg
Tarvitsetko rauhaa ja hiljaisuutta etätyöhön? Tärkeä etäpalaveri tulossa, mutta olet keskellä iloisen äänekästä perhe-elämän arkea. Miltä kuulostaisi hotellin päivähuone tai jopa kokonainen mökki etätyöskentelyyn? Joissakin kohteissa perheen voi kutsua mukaan yöpymään etäpäivän päätteeksi luonnon rauhaan. 

Kotkan keskustassa rauhallisia päivähuoneita etätyöhön tarjoaa Original Sokos Hotel Seurahuone. Arkisin kello 8-17 käytössä oma huone, jossa on vedenkeitin ja langaton verkko. Vastaanoton kahvikonetta saa käyttää, ja hedelmiä on tarjolla. Alakerran VENN-ravintolasta voi ostaa ja tilata lounaan huoneeseen. Huoneen päivähinta on 45 euroa. 

Original Hotel Sokos Seurahuone Kotka

 

Tai sujuisiko työnteko paremmin kalustetussa mökissä meren rannalla? Santalahti Resortin mökit ovat noin viiden kilometrin päässä Kotkan keskustassa. Mökillä on kello 6-21 käytössä keittiö, suihku ja wifi-yhteys. Mukaan voi ottaa lemmikin, jonka kanssa voi pitää breikin upeissa ulkoilumaastoissa. Etätyömökki maksaa 45 euroa/päivä, 35 euroa/päivä 2-5 päivää yhtäjaksoisesti ja 25 euroa/päivä yli viiden päivän jakso.  

Haminassa 10 minuutin ajomatkan päässä keskustasta Vimpa Island Fishing Toursin mökit ja tilat ovat vuokrattavissa etätyökäyttöön. Mökkien koot ovat 92 neliöstä 240 neliöön, mutta käyttöön voi vuokrata vaikkapa pelkän kokoustilan. Mökeissä on wifi käytössä sekä yöpymis- ja ruokailumahdollisuudet.  Huhtikuussa käytössä on mantereen puolen mökit, toukokuussa avataan luonnonkaunis Rakinkotkan saari. Yrittäjä tekee tarjouksen tarvittavien tilojen ja palvelujen mukaan.

 

Aava_ Santalahti Kotka

 

Kymijoen varrelta mökin voi vuokrata etätyöhön sekä Kotkan että Pyhtään puolelta. Kotkan Kultaalla Erämys – Keisarin Koskien Kultala-mökki on vuokrattavissa etätyöhön.  60 euron vuorokausihintaan sisältyy myös saunominen. Ja jos perhettä tulee etätyöpäivän päätteeksi ikävä, mökissä voi yöpyä neljä henkilöä.  

Kymijoen Pyhtäänhaarassa lähellä Strukan sulkuja on Suomen Kotterian vuokramökki. Villa Strukan saa vuokralle arkisin 100 euroa/vrk, kun varaa vähintään kaksi peräkkäistä päivää. Mökissä voi yöpyä ja saunoa. Majoitustiloja mökissä on 10-16 hengelle. Paljuun pääsee lisämaksusta (50 €).  Pidempään vuokraukseen yhtiö tekee oman tarjouksensa. 

 

Villa Struka

 

Kotkan Korkeakoskella Majatalo Torppa ja Pikku Torppa ovat myös vuokrattavissa etätyöhön. Hinnat alkaen 30 euroa/pv, 110 euroa/vko tai sopimuksen mukaan. Hinta sisältää nettiyhteyden ja keittiön, jossa voi keittää talon kahvia tai teetä.

Kotkan keskustassa Kirkkokadulla on Mesta Coworkingin työtilat, joissa työpisteen voi valita väljästi. Myös oma erillinen tila on mahdollinen. Yhteistyötilassa voi työskennellä joustavasti omaan tilanteeseen sopivalla passilla tai jäsenyydellä. Koronarajoitusten aikana jäsenyyksien kuukausimaksut ovat puolet normaalihinnasta, esimerkiksi joustava työpiste on nyt 62,5 euroa tai oma erillinen tila 147,5 euroa kuukaudessa.

Myös seudun muut vuokramökit voivat olla tarjolla etätyöhön, kysy suoraan yrittäjiltä.

Hinnat ovat korona-ajan tarjoushintoja ja useimmat voimassa huhtikuun loppuun.

Lisätiedot ja varaukset:

Original Sokos Hotel Seurahuone
p. 010 7821 000, kotka.seurahuone@sok.fi

Santalahti Resort
p. 05 260 5055, info@santalahti.fi

Vimpa Island Fishing Tours Oy
p. 040 0555 475, pertti.illi@vimpa.com

Erämys – Keisarin Kosket Oy
p. 050 3202 559, info@eramys.fi

Villa Struka  
Suomen Kotteria Oy, p. 0400534269, asiakaspalvelu@kotteria.com

Majatalo Torppa
p. 0400 500 022, majatalo@majatalotorppa.com

Mesta Coworking
p. 0405108622, mirka@mestacoworking.com

Teksti: Mervi Liimatainen
Kuvat: Kymijoen kuvapankki, Santalahti Resort & KSO