Mobile Menu

5 romanttisinta ravintolaa 

  • Ravintolat Kotka-Hamina
Ensitreffit tiedossa tai kenties vuosipäivä puolison kanssa tulossa? Mitkä ovat Kotkan-Haminan seudun romanttisimmat ravintolat?

Tärkeään päivään ei sovi mikä tahansa ravintola, vaan silloin kaivataan hieman romanttisempaa tunnelmaa. Ravintolan tulee olla pullollaan sulosointuja ja kenties jopa hämyisiä nurkkakoppeja, joissa huomionne kiinnittyy vain toisiinne. Voidaan varmasti yhteen ääneen todeta, että harva haluaa tiskata omana merkkipäivänään, joten nappaa tästä vinkit talteen ja laita pöytä varaukseen!

Kotkan Klubi 

Nauti illallista kattokruunujen kimmellyksessä, tässä upeassa 1927 rakennetussa klubikiinteistössä. Tunnelma on samalla rento ja hienostunut, mutta päälle ei tarvitse kuitenkaan laittaa juhlapukua (ellet halua tehdä vaikutusta deittiin). Samaisesta ravintolasta löytyy myös Salakapakka, johon voit yrittää urkkia salasanaa illallisen aikana. Löydät ravintolan aivan Kotkan ydinkeskustasta.
Kirkkokatu 2, Kotka 

Linnoitusravintola Kamu! 

Sukella Hamina Bastionin salamyhkäisiin kasemattiholveihin nauttimaan historian siipien havinasta ja maittavasta ruoasta! Holviston pienet nurkat ja kulmat tuovat takuulla yksityisyyttä illalliselle ja saatte nauttia rauhassa toistenne seurasta. Ravintola Kamu! on erikoistunut lähiruokaan. Miltä kuulostaisi esimerkiksi Vallihaudan wahvempi liha-annos tai Kavaljeerivallin wiettelys? Näistä varsinkin viimeksi mainittu sopii täydellisesti treffi-iltaan! 
Raatihuoneenkatu 12, Hamina 

Kartanohotelli Karhulan Hovi 

Jos mieli tekee erityisesti kala- ja äyriäisruokia tai kunnon pihviä, nappaa kulta kainaloon ja suuntaa Kartanohotelli Karhulan Hoviin. Vuosien 1887-1893 aikana rakennettu kartano on mitä romanttisimpia paikkoja illallista ajatellen. Jos ilta venähtää pitkäksi, voi auton jättää pihaan ja napata huoneen samaisesta paikasta. 
Ahlströmintie 26, Kotka

Ravintola Vausti 

Ravintola Vausti on monipuoliseen makuun soveltuva ravintola, omienkin sanojensa mukaan ”paikallisia raaka-aineita maustettuna maailman mauilla”. Mieltä lämmittävä palvelu ja tunnelmallinen miljöö takaavat onnistuneet treffit. Vaustissa järjestetään myös paljon erilaisia teemailtoja, kuten viinimaistiaisia ja bliniviikkoja. Onpahan siellä järjestetty myös erilaisia pimeitä iltoja eli sokkotreffejä pimeässä yhteisen illallisen merkeissä, pelkän tunto- ja makuaistin varassa. Näin illallisella ei ainakaan synny ulkonäköpaineita!
Keskuskatu 33, Kotka

Mon Ami 

Nyt on ilmassa romantiikkaa kerrakseen! Laskeudu mielitiettysi kanssa rappusia pitkin alas tähän tunnelmalliseen ravintolaan. Täältä voit löytää sen intiimin nurkkaloosin, jossa ei tarvitse irrottaa katsetta toisesta hetkeksikään. Maistele esimerkiksi paikallista chorizomakkaraa alkupalaksi ja valitse pääruokasi kattavalta listalta. 
Fredrikinkatu 7, Hamina