Viikinkisaari Rakinkotka

Haluatko tarjota kokemuksen aidosta viikinkielämästä? Rakinkotkan viikinkisaarella pääsee kokeilemaan pohjoisten sotureiden elämää. Rakinkotkan saaren rantaan rakennettu viikinkikylä tarjoaa majoitusta kauniissa perinteisissä hirsitaloissa. Kun saapuu Rakinkotkan viikinkikylään, tuntuu kuin astuisi elokuvaan tai siirtyisi satoja vuosia ajassa taaksepäin.

Ensimmäiset viikingit saapuivat näille rannoille vuoden 800 tienoilla. Saarelta on löydetty vanhoja viikinkihautoja. Täällä viikingit ostivat turkiksia suomalaisilta heimoilta ja kauppasivat niitä edelleen aina Kiinaan asti.

Rakinkotkassa voi nauttia viikinkien pidoista, rentoutua nuotiotulilla, osallistua kiivaisiin viikinkikisoihin, kokeilla kalastustaitoja tai vain nauttia luonnon rauhasta ja hiljaisuudesta muinaisella viikinkien polulla. Reitti kulkee vanhojen viikinkihautojen ohi keskellä kaunista saaristoluontoa. Täällä pääsee kokemaan Suomen luonnon ja merenrannan rauhan ja harmonian.

Rakinkotkan ekokylän idyllinen piha-alue ja hirsirakennukset.
Rakinkotkan ekokylän piha-aluetta.

Rakinkotka sijaitsee Suomen etelärannikolla Haminan kaupungin edustalla. Merimatka Vimpasaaren rannasta kestää noin 30 minuuttia. Venekuljetus kuuluu aina matkapakettiin. Rakinkotkan saarella on majoitus noin 35 hengelle. Saarelta löytyy kaksi perinteistä puulämmitteistä saunaa, puinen poreallas ja myös perinteinen savusauna. Rakinkotkan viikinkisaarella herkutellaan erinomaisilla viikinkityylisillä aterioilla, jotka valmistetaan tuoreesta vastapyydetystä merikalasta ja nautitaan Rakinkotkan oman viikinkioluen kera.

Rakinkotkan Viikinkisaari