Mobile Menu

Uudet kahvilat Kotkan-Haminan seudulla

Uusia kahviloita Kotkan-Haminan seudulle syntyy kuin sieniä sateella. Bongaa uutuudet ja käy testaamassa!

Hygge

Yle kirjoitti talvella, että ”Hygge syntyy, kun tekee jotain asiaa kiireettömästi, rennosti ja nautiskellen.” Kahvila-konditoria Hygge Kotkansaarella, Keskuskadun varrella, todellakin ilmentää juuri tätä. Vitriinit pursuavat suolaista sekä makeaa ja tunnelma on rento. Teelajitelma saa hetkeksi seisahtumaan ja miettimään; valinta ei olekaan niin helppo. 

Hygge kahvila Kotkassa Kuvaaja: Marianne Mokkala-Räty

 

Teelusikka 

Tunnelmallinen maalaisromanttisesti sisustettu vohvelikahvila Teelusikka sijaitsee Ruotsinsalmenkadulla, lähellä Kotkan matkustajasatamaa. Täytteitä valittavaksi on mielin määrin ja jo pelkkä vohveleiden tuoksu sisään astuessa saa veden herahtamaan kielelle. Ottaisiko täytteeksi esimerkiksi nutellaa ja mansikoita vai sittenkin jotain suolaista? 

Teelusikka kahvila Kotkassa Kuvaaja: Marianne Mokkala-Räty

 

Pitko 

Pitko on avannut ovensa niin ikään Keskuskadun varrelle. Käy kävelemässä Veistospromenadi päästä päähän, aloita Hyggestä ja lopeta Pitkoon. Myös Pitkossa vitriinit notkuvat herkuista jos monen moisista. 

Pitko kahvila Kotkassa Kuvaaja:Marianne Mokkala-Räty

 

Susikoski 

Susikosken kahvila ei ole seudulla uusi tuttavuus, mutta se on saanut uudet omistajat. Paraatipaikalla Kymijoen kosken äärellä, Kouvolan ja Kotkan rajalla voit rauhoittua luonnon ääressä nautiskellen samalla paikallisia leipomuksia. Kahvilasta voit myös ostaa mukaan Jaakkolan tilan hunajaa, todellista lähituotantoa samasta pitäjästä. 

Susikosken kahvila Kuvaaja: Marianne Mokkala-Räty