Mobile Menu

Tutustu Kotkan-Haminan seutuun

Merellinen Kotkan-Haminan seutu muodostuu Kotkan ja Haminan kaupungeista sekä Pyhtään, Virolahden ja Miehikkälän kunnista. Täällä kaikki on lähellä ja ennätät elää & kokea enemmän. Kauniin luonnon ja lähellä sijaitsevien palveluiden myötä seudulla on hyvä asua ja elää.

Seudulta on lyhyt etäisyys niin Helsinkiin kuin Pietariinkin. Alueella sijaitsee Suomen suurin yleissatama. Uuden moottoritien myötä seudun saavutettavuus on parantunut entisestään: Helsinki ja Helsinki-Vantaan kansainvälinen lentoasema ovat vain reilun tunnin ajomatkan päässä.

Voit nauttia merestä ja saaristosta, Kymijoen kuohuista ja maaseudun rauhasta, Kotkan palkituista kaupunkipuistoista ja historiallisesta ympyräkaupunki Haminasta, kansallispuistoista ja arktikasta. Rantaviivaa seudultamme löytyy yhteensä yli 1700 kilometriä.
Seudulla on myös monipuolinen kattaus kansainvälisiä tapahtumia ja muutenkin eloisa kulttuuritarjonta.

Pyhtää

Valkmusan kansallinen puisto

Pyhtäällä on runsaasti erilaisia aktiviteettimahdollisuuksia. Mielenkiintoinen Kaunissaari, patikoijan tai suksijan suosikki Valkmusan kansallispuisto tarjoavat taatusti jokaiselle sopivia tapoja nostaa sykettä.

 • Perustamisvuosi: 1347
 • Asukasluku: 5 307
 • Pinta-ala: 781 km²

Pyhtään kunnan sivuille ->

Kotka

Kotka on merikaupunki kauneimmillaan. Kymijoen ja meren yhtymäkohtaan syntyneellä kaupungilla on pitkä merenkulun historia. Kotkan keskusta on saarella. Sen pohjoisrannalla sijaitsee Kantasatama, missä voi vielä aistia menneiden vuosien tunnelmaa.

 • Perustamisvuosi: 1879
 • Asukasluku: 53 730
 • Pinta-ala: 941 km²

Kotkan kaupungin sivuille ->

Hamina

Hamina on yksi Suomen vanhimpia kaupunkeja. Sijaintinsa vuoksi kaupunki on ollut merkittävä myös sodankäynnin kannalta. Kaupungin 360-vuotiseen historiaan voi tutustua keskustan ympyräkaavaa ja linnoitusvalleja tutkien.

 • Perustamisvuosi: 1653
 • Asukasluku: 20 554
 • Pinta-ala: 1 155 km²

Palveluja Haminassa:
Haminan matkailun sivuille ->

Virolahti

Virolahti on kaakonkulman luontoa aidoimmillaan. Liikettä seudulle tuo vilkas rajanylityspaikka ja sen mukanaan tuomat palvelut. Virolahti on lintuharrastajalle ihanteellinen paikka, arktika nimittäin tapahtuu juuri Virolahden yllä.

 • Perustamisvuosi: 1336
 • Asukasluku: 3 229
 • Pinta-ala: 440 km²

Virolahden kunnan sivuille ->

Miehikkälä

Miehikkälä on kaunista maaseutua ja Suomen sotahistoriaa samassa paketissa. Paikkakunnan lävitse kulkee toisen maailmansodan aikainen puolustusasema Salpalinja. Linjaa pitkin kulkee patikointireitti Salpapolku, jonka varrella pääsee tutustumaan sotahistoriaan.

 • Perustamisvuosi: 1887
 • Asukasluku: 2 008
 • Pinta-ala: 559 km²

Miehikkälän kunnan sivuille ->

Koe houkuttelevia tapahtumia

Alue on tunnettu tapahtumistaan, jotka kokoavat yleisöä  ympäri maailman. Suosikkilistalta löytyvät muun muassa maamme monipuolisin merellinen festivaalitapahtuma Kotkan Meripäivät sekä kansainvälisen sotilasmusiikin parhaimmistoa edustava Hamina Tattoo.

Hamina Tattoo

Nauti upeasta luonnosta

Seutumme tarjoaa yli 100 kilometriä rantaa, tuhansia rantakallioita, poukamia ja täydellisen meren. Luontoon ei tarvitse erikseen mennä, olet jo sen keskellä. Seutumme vie kulkijan ikimuistoisille retkille niin maalla kuin merelläkin. Vesistöreittien kauneus häikäisee ja omat hurmaantumisen kohteet löytyvät varmasti sekä retkeilijälle että kalastus- ja lintuharrastajalle. Vaihtoehtoja on runsaasti, vauhdikkaasta koskenlaskusta leppoisaan patikointiin ja upean maiseman äärelle hiljentymiseen.

Ihastu monipuoliseen kulttuuriin

Kotkan-Haminan seutu on myös nähtävyyksien koti. Merikeskus Vellamon palkittu arkkitehtuuri ja upeat näyttelyt houkuttelevat pitkienkin matkojen takaa. Koko perheen takuuvarma kohde on suomalaisten kalojen akvaariotalo Maretarium. 


Merikeskus Vellamo Kotkassa

Tutustu kiehtovaan historiaan

Seutu tarjoaa loistavia näköaloja niin lähimenneisyyteen kuin kauemmaksikin aikojen taa. Rajaseudun värikäs historia kuljettaa seikkailuun vuosisatojen halki usean valtakunnan näkökulmasta, Ruotsi-Suomen hoveista Tsaarin Venäjälle. Keskeinen osa itsenäisen Suomen sotahistoriaa kiteytyy Salpalinjalla.

Tutustu alueen historiaan ja nykypäivään!


Langinkosken keisarillinen kalastusmaja Kotkassa