Mobile Menu

Treenaa luonnon kuntosalilla Salpapolulla

  • Luonnon kuntosali
Pieni jumppahetki ei ole koskaan pahitteeksi. Tiesitkö, että Virolahden Bunkkerimuseolle on toteutettu estekivilinjan sisään luonnon kuntosali? Sieltä löydät 10 pistettä, joissa voi suorittaa tuttuja jumppaliikkeitä luonnon keskellä hapekkaassa ulkoilmassa. Jokaiselta pisteeltä löytyy ohjeet liikkeiden suorittamiseen. Haasta itsesi ja kaverit treeniin!

5 vinkkiä ulkona treenaamiseen

Luonnossa liikkuminen tekee todistetusti hyvää ja rauhoittaa mieltä. Metsän siimeksessä voi myös kohottaa sykettä ja treenata samoja liikkeitä kuin kuntosalilla. Kokosimme mielestämme tehokkaimmat liikkeet Virolahden Bunkkerimuseon kuntosalilla viiden sarjaksi, näillä saat jo hyvän treenin aikaiseksi. Totta kai tehopakkaukset suorittavat kaikki kymmenen rastia. Kaikkia liikkeitä on hyvä tehdä 2-3 x 8-10 toistoa, oman kunnon mukaan. Treenata voi myös koko perheen voimin!

1. Kyykky 

Luonnon kuntosali, kyykky

Reidet joutuvat retkeillessä koville. Pieni kyykkyharjoitus lisää retkeilystä saatavia hyötyjä. Tee toistoja kuntosi mukaan, mutta yritä saada aikaiseksi ainakin kaksi 10 liikkeen sarjaa.
 

2. Lankku 

Luonnon kuntosali, lankku

Liukkailla kallioilla ja mukulaisessa maastossa tarvitaan hyvää keskikehon hallintaan. Lankku on perusliike tämän lihasryhmän hallintaan. Voit vaikka haastaa kaverisi lankkukisaan. Mitä pidempään pysyt sitä parempi. Häviäjä tarjoaa kahvit Bunkkerimuseon kahvilassa.
 

3. Punnerrus

 

Luonnon kuntosali, punnerrus

Punnertaminen kuuluu kuntopiirin perusliikkeisiin. Mikäli et jaksa tavallisia punnerruksia, voi liikettä helpottaa esimerkiksi kiveen nojaamalla.

 

4. Leuanveto 

Luonnon kuntosali, leuanveto

Rekillä voit haastaa itsesi leuanvedossa. Pieni kilpailu ei ole tässäkään pahaksi. Mutta jos et jaksa vetää leukoja, rekillä voi myös ihan pelkästään riippua ja venyttää kipeytyneitä rinnan, selän ja kylkien lihaksia.

 

5. Venyttely 

Luonnon kuntosali, venyttely

Nojaamalla kiveen ja nostamalla polvea ylös, lisätään lantion liikkuvuutta, joka helpottaa tulevien esteiden ylitystä. Salpapolulla nimittäin pääsee tutustumaan korsuihin, joissa voi olla hankaliakin ylitettäviä esteitä.  

 

Hauskaa ja tehokasta treeniä!

Luonnon kuntosalin löydät osoitteesta: Virolahden Bunkkerimuseo, Vaalimaantie 1318, 49960 Ala-pihlaja

 

Kuvat ja teksti: Kari Taimisto

Logot