Mobile Menu

Top 7 tekemisiä lasten kanssa

  • Tekemistä lapsiperheille Kotkassa ja Haminassa

1. Katariinan Meripuisto

Katariinan Meripuisto on 1700-luvun Ruotsinsalmen linnoitusraunioiden, sittemmin öljysatamana toimineen alueen keskelle rakentunut 20 hehtaarin ulkoilualue. Meripuistossa on koko perheelle kiipeilyreittejä, pelipaikkoja ja tilaa temmeltää.

Uusinta on Muumi-puisto, jonka kolmikerroksisen Muumitalon sisään pääsee kiipeämään. Puiston kiikuissa vauvoillekin on omansa. Kesäisin alueella laiduntavat lampaat. Majakoiden pienoismallit kiinnostavat niin lapsia kuin aikuisia.

Vauhdin hurmaa voi kokea skeittilaudoilla ja pyörillä myös n. 38 metriä pitkällä Pump track -radalla. Myös parkouria pääsee harrastamaan.

Jos haluat grillata, muista ottaa omat puut mukaan!

2. Santalahden seikkailumaa

Santalahdessa on Minigolf Park, lapsille leikkipuisto sekä seikkailurata, luontopolkuja ja pehmeähiekkainen uimaranta. Luontopolkuja on kaksi, joista 2,4 kilometrin metsäinen luontopolku kiertää Mussalon saaren keskiosissa sekä länsirannoilla. Rantapolku (2,1 km) kulkee kallioisella saaristomeren etelärannalla, josta avautuu mahtavat merimaisemat Suomenlahden saaristoon.

Alueelta voi vuokrata mökin tai yöpyä viiden tähden leirintäalueella. Aikuisille on naapurissa 18-reikäinen Kotka Golf Center. Polkupyöriä vuokrataan aikuisille ja lapsille, myös SUP-lautoja. Talvella voi vuokrata lumikengät tai sukset.

Santalahti Kotka

 

3. Haminan Pitkäthiekat

Pitkäthiekat sijaitsee Suomenlahden rannalla, noin 5km päässä Haminan keskustasta. Ranta on hyvin pitkälle erittäin matala soveltuen hyvin perheen pienemmille uimareille. Uimaranta-alueella on pukukopit, vessat ja grillikatos. Nälkäisiä ja janoisiva palvelee rantakahvila (klo 9-22).  Rannan lähellä on mahdollisuus minigolfin pelaamiseen. Alueelta voi vuokrata mökin tai yöpyä camping-alueella.

4. Possot torilla

Posso on paikallinen herkkumunkki, jossa on sisällä omenahilloa. Sitä pääsee nauttimaan torikahvilassa Kotkan torilla (arkisin klo 7-14) ja Karhulan torilla (keskiviikkona ja lauantaina klo 6-13). Jos toriaika ei osu matka-aikatauluun, possoja myyvät Leistin leipomo (Vanha Sutelantie 47, Kotka, ma-pe 6-17 ja la 6-13), Leistin leipomon kahvila (Karhulantie 34, Kotka, avoinna ma-pe klo 9-17, la klo 9-15) ja Turkian leipomo (Itäkatu 2, Kotka, ma-pe klo 9-13.15, la klo 9-13). Leipomot myyvät myös herkullisia lihapiirakoita, jos suolainen enemmän osuu omaan makuun.

5. Veneilyseikkailu Varissaaren hiekkarannalle tai kauemmas

Kiinnostaisiko lähteä merelle? Se on mahdollista tuuriveneillä muutaman euron hintaan. Lähimpänä vain 10 minuutin venematkan päässä on Varissaari, tuttavallisimmin Vaakku. Saareen ja takaisin pääsee kesällä tunnin välein. Ota omat eväät mukaan rannalle tai nauti Ravintola Vaakun antimista. Nähtävää saarella on Ruotsinsalmen merilinnoitukseen kuuluvan Fort Elisabethin linnoitusrakenteet ja tykit 1700-luvulta.

Pitempi merimatka on mm. Pyhtään Kaunissaareen ja Haminan Tammioon, jotka ovat ihastuttavia. saaristolaiskyliä. Aikataulut https://www.visitkotkahamina.fi/saaristoliikenne

Kotka Hamina seutu

 

6. Merikeskus Vellamon näyttelyt

Merikeskus Vellamossa on pienemmille vierailijoille merimonstereita. Mukaan tuliaiseksi voi museokaupasta ostaa niistä kertovan kirjailija Laura Ruohosen ja kuvittaja Erika Kallasmaan kirjan.

Isompia lapsia ja aikuisia kiehtonee uusi Kohtalona Ruotsinsalmi. Se kertoo Suomenlahden suurimmasta meritaistelusta 1790 ja Ruotsinsalmen linnoituksen elämästä uusinta tekniikkaa hyödyntäen. Myös Merimuseon veneet, erityisesti laituriin kiinnittynyt murtaja Tarmo, kiinnostavat kaiken ikäisiä.

Ravintola Laakongissa pääsee nauttimaan kahvit tai lounaan (ti-pe klo 11.00-14.30). Alle 3-vuotiaat lounastavat ilmaiseksi aikuisen seurassa.

Alle 18-vuotiaat vierailevat Vellamossa maksutta. Keskiviikkoisin klo 17-20 kaikilla on vapaa pääsy näyttelyihin. Vellamossa käy Museokortti. Katso pääsyhinnat.

 

Merikeskus Vellamo Kotka

 

7. Maretariumin kalat ja Tove-näyttely

Tunnet varmaan ahvenen ja hauen, mutta entäpä sorva tai pasuri? Lajituntemusta voi testata ja kerryttää Kotkan Maretariumissa (Sapokankatu 2, Kotka), jossa on 60 erilaista suomalaista kalalajia. Altaita on kaikkiaan 22.

Tämän vuoden loppuun voi myös nähdä Tove ja meren lumous -näyttelyn. Siinä on rinnakkain valokuvia Tove Janssonista ja hänen perheestään yhdistettyinä Toven muumipiirroksiin.

Meripuodista voit ostaa tuliaiset kotiin. Samassa rakennuksessa Meri Café Kristiina ja viereisessä Rantapaviljonki Tulikukko tarjoavat syötävää suolaisen ja makean nälkään.

Liput voit ostaa netistä. Alle 3-vuotiaat veloituksetta.

Maretarium Kotka