Mobile Menu

Tervetuloa Sapokan venesatamaan!

  • Sapokan satama Kotka
Marina Cafe Laituri Kotkassa, Sapokan kauniin venesataman keskellä tarjoaa tunnelmallisia hetkiä merellisestä kesästä nauttiville.

Luvassa on muhkeita sämpylöitä, raikkaita piirakoita, meheviä pullia ja hyvää kahvia. Kahvilan lasiseinien läpi tai terassilta voi katsella meneviä ja tulevia veneitä ja rannan lintuja. Siinä se on lähellä, meri ja kesä!

Laiturissa voi piipahtaa myös sammuttamassa janonsa oluella tai nauttimalla talon samppanjaa. ”Meillä on täydet alkoholioikeudet”, yrittäjä Jarkko Laine kertoo. Yrittäjäpariskunta Jarkko ja Piia Laine vastaavat yhdessä Marina Cafe Laiturista ja Kotkan Torikahvilasta.

Hyvät palvelut veneilijöille

Sapokan veneilijät saavat Laiturista monenlaista palvelua. Vierasvenepaikkoja on kaikkiaan noin 60. Ensikontakti syntyy, kun vieraslaituriin tulija käy maksamassa paikkansa kahvilaan. Sauna lämpenee veneilijöille joka päivä ja tarjolla on myös pesutupa, bensanmyynti ja vuokrapolkupyörät. Kotkan keskusta kauppoineen on lähellä.

”Veneet ovat yhä isompia, ja veneilijöillä on yhä korkeampi vaatimustaso”, Jarkko tuumaa.

Laiturissa monet veneilijät käyvät syömässä maittavan aamupalan. Ihmisiä viehättää myös alueen kauneus: aivan vieressä on palkintoja saanut ihastuttava Sapokan Vesipuisto.

Juhlia riittää pitkin kesää

Marina Cafe Laiturissa tanssitaan juhannuksena livebändin tahdissa isossa teltassa, ja juhannussauna on tietysti lämpimänä. Perinteiset, odotetut Reggae BBQ -bileet järjestetään heinäkuun 13. päivänä. ”Kyseessä on koko perheen oleilujuhla, jossa kuullaan livemusiikkia ja syödään kokonaisena palvattua sikaa. Koko ranta on juhlijoiden käytössä”, Jarkko kertoo. Illalla aikuiset jatkavat juhlaa.

Viikko juhannuksen jälkeen, 29. kesäkuuta, pidetään Laiturissa Kotka Rock’n’Blues -tapahtuman jatkot kahden bändin soittaessa. Elokuun viimeisenä lauantaina vietetään Muinaistulien iltaa. Suuri kokko palaa läheisessä Katariinan Meripuistossa, ja jatkoja vietetään Marina Cafe Laiturissa, tummassa illassa kera tulien ja musiikin. ”Venesatamaan on silloin ilmainen pääsy. Veneillä voi käydä katsomassa Meripuiston suurta kokkoa, joka on mereltä katsottunakin todella hieno”, Jarkko sanoo.

Reggae BBQ-bileet Marina Cafe Laiturissa

Teksti: Ulla-Maija Sievinen/Sydänkesä 2019 -lehti
Kuvat: Ulla-Maija Sievinen, Päivi Silvo