Mobile Menu

Talvilomatekemistä Kotkan-Haminan seudulla!

Seudun talvinen luonto ja kohteet tarjoaa upeita talvilomakokemuksia kaikenikäisille reilun tunnin matkan päässä Helsingistä itään. Kokeile tänä talvena myös lumikenkäilyä ja avantouintia perinteisen hiihdon ja luistelun lisäksi! Seudun ainutlaatuisia kohteita tarjoaa mielikiintöistä ohjelmaa lomalaisille!

Nauti talvisesta luonnosta ja aktiviteeteista!

Kotkan-Haminan seudulta löydät hienojen talvipuistolenkkeilymahdollisuuksien lisäksi myös satoja kilometrejä latuverkostoa. Luistelu -ja jääpalloystäville on tarjolla useita hoidettuja ulkojääkenttiä ja luistelualueita. Kokeile tänä talvena myös lumikenkäilyä ja avantouintia (Kotkassa ja Haminassa) perinteisen hiihdon ja luistelun lisäksi! Pulkkamäkeä pääsee laskemaan Kumparepuistossa tai vaikka Honkalassa (Honkalantie, Kotka). 

Laskettele tai freestailaa Uuperissa!

Talvirinteissä korkeuseroa 77 m, 6 rinnettä lastenrinteestä vaativaan mustaan ja neljä hissiä. Snow Park sekä lastenrinne helppokäyttöisine naruhisseineen. Alppityylisessä päärakennuksessamme palvelee myös rinnekahvio.Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen valitsema Vuoden 2012 Lähikeskus Uuperinrinteet on siis Suomen paras pieni hiihtokeskus! 

Uppoudu meritarinoihin Merikeskus Vellamossa

Merikeskus Vellamo on nähtävyys, jonka museot kertovat meren ja seudun tarinoita. Yhdellä pääsylipulla pääset tutustumaan niin Suomen merimuseon kuin Kymenlaakson museonkin näyttelyihin. Voit kokea historiaa monin tavoin: kuuntele, katsele, haistele, tunnustele, leiki ja pelaa. Nähtävää ja tehtävää on kaikenikäisille vaikka koko päiväksi.

21.2., 23.2., 28.2. ja 2.3. 12.00-12.45 Toiminnallinen opastus lapsille Suomen merimuseon päänäyttelyssä. Kesto n. 45 minuuttia, ikäsuositus 6–10 vuotta. Lapset pääsevät ilmaiseksi, aikuiset pääsylipun hinnalla.

2.3. klo 17-19 Arkkitehtuurityöpaja 

Tule katsomaan suomalaisten kalojen kirjoa Akvaariotalo Maretariumiin

Maretariumissa tutustut suomalaiseen vesiluontoon. Suomessa on 187 888 järveä, 25 000 km jokia ja Itämeren ja sen saarten rantaviivaa 46 000 km. Suomen vesistöissä elää noin 60 alkuperäistä ja vakinaista kalalajia. Maretariumissa tapaat suurimman osan suomalaisista kalalajeista. Joistakin lajeista näet sekä pienet sintit että isot köriläät. Maretariumin kalat elävät Suomen vuodenaikojen mukaan. Kalojen lisäksi altaissa näet mm. rapuja ja kesäkaudella myös mm. sammakoita ja vesiliskoja.

Talvilomalla avoinna päivittäin 20.2. – 5.3. klo 10-17 Maretariumin vaihtuvan näyttelyn tiloissa on esillä Vuoden Luontokuvat -näyttely 5.3. saakka.

Lenna tai surffaa Sirius Sport Resortissa

Toteuta ihmisen ikiaikaisen unelman lentämisestä Siriuksessa - hauskasti ja turvallisesti. Lentämisen lisäksi Siriuksessa puhaltavat aina suotuisat surffituulet niin aloittelijalle kuin konkarillekin.

Talvilomaerikoisuutena bilesurffi koululaisille 3.3. klo 18-20. Lisää tietoa ja ilmoittautumiset Siriuksen sivuilla.

Lasten kulttuuriviikoilla saat sielun ruokaa itsellesi ja lapsellesi

Lasten Kulttuuriviikot tuovat laadukasta lastenkulttuuria Kymenlaakson ja Loviisan alueelle. Lasten Kulttuuriviikkojen ohjelmaan mahtuu konsertteja, teatteria, tanssia, sirkusta ja paljon muuta mukavaa.

Lataa esite tästä.

Teatteria

Ronja Ryövärintytär esitykset Kotkan kaupungin teatterissa

La 25.2.2017 klo 13:00

Pe 3.3.2017 klo 18:00

Ti 28.2. klo 19 Laskiaisillan Ratoksi-Kalevalan päivän esitys Haminan teatterissa

Laskiaistapahtumiakin on

26.2. klo 12-15 Laskiaisrieha Saaripirtillä, Kotka

26.2. klo 12-15 Laskiaisrieha Klamilassa

Lisää tapahtumia löytyy tapahtumakalenterista.