Mobile Menu

Talviloman viettoon Kotkan-Haminan seudulle!

Kotkan-Haminan seutu vain tunnin ajomatkan päässä Helsingistä itään!

Maretarium

Maretarium on ainutlaatuinen suomalaisten kalojen luonnonmukainen akvaario. Eri kalalajeja ja vesien pieneläimiä näet lähes 60 erilaista. Akvaariokäynti on oppimista ja viihtymistä koko perheelle.

Talviloman aikana Maretarium on avoinna joka päivä: maanantaisin, tiistaisin ja torstaista sunnuntaihin klo 10-17 sekä keskiviikkoisin klo 12-19. Vaihtuvien näyttelyiden tilassa avautunut uusi Tove ja meren lumous -näyttely on osa #MEIDÄNMERI-kampanjaa.

www.maretarium.fi

Merikeskus Vellamo

Merikeskus Vellamo on täynnä meren ja kotiseudun tarinoita, elämyksiä ja tapahtumia. Samalla pääsylipulla pääset tutustumaan niin Suomen merimuseon kuin Kymenlaakson museonkin näyttelyihin monin tavoin: kuuntele, katsele, haistele, tunnustele, leiki ja pelaa. Nähtävää ja tehtävää on kaikenikäisille vaikka koko päiväksi. Alle 18-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi.

Katso Merikeskus Vellamon talvilomaohjelmaa täältä.

Merimonsterit-näyttely Merikeskus Vellamossa

Kun maa oli litteä ja meri kuhisi hirviöitä… Vanhojen merikarttojen hirviöt on herätetty henkiin käsin kosketeltavaan muotoon: Tule, tutki ja leiki!

Merimonsterit-näyttely vie sinut Carta marina -kartan (1539) vaarallisille vesille. Näyttelyssä lyövät kättä historialliset faktat ja myyttiset merihirviöt. Kohtaa Jättiläismerikäärme ja Verimerimakkara, tunnista meripiispa, kurkista Sukelluskellosta Alkumereen, vieraile Dr. Pontoppidianin Kummajaismuseossa ja tutki muinaisia merireittejä ja navigointilaitteita. Runot ja tarut houkuttelivat entisajan merenkulkijoita tuntemattomiin maailmoihin – minne ne johdattavat sinut? Varo, ettet putoa maailman reunalta!

Uuperinrinteet

Vuoden 2012 Suomen paras lähirinnekeskus! Talvirinteissä korkeuseroa 80 m, 6 rinnettä lastenrinteestä vaativaan mustaan ja neljä hissiä. Snow Park sekä lastenrinne helppokäyttöisine naruhisseineen. Alppityylisessä päärakennuksessa palvelee myös rinnekahvio.

www.uuperinrinteet.fi

Lasten Kulttuuriviikot

3.-23.2. Lasten Kulttuuriviikot tuovat laadukasta lastenkulttuuria Kymenlaakson ja Loviisan alueelle. Lasten Kulttuuriviikkojen ohjelmaan mahtuu konsertteja, teatteria, tanssia, sirkusta ja paljon muuta mukavaa.

Katso koko ohjelma tästä!

Lähde liikkeelle Kotkan-Haminan seudun talveen!

Lisätietoa www.visitkotkahamina.fi  (Kotkan-Haminan seudun matkailuneuvonta) ja seudun tapahtumat löydät www.kymenlaaksonyt.fi -tapahtumakalenterista.