Mobile Menu

Syyslomatekemistä

 • Meratarium syysloma.png
Tervetuloa viettämään syyslomaa Kotkan-Haminan seudulle! Vain reilu tunti Helsingistä itään!

Merikeskus Vellamo

Tervetuloa viettämään syyslomaa Merikeskus Vellamoon! Näyttelyissämme on paljon nähtävää kaiken ikäisille. 

Syyslomatekemistä pienille. Ryhdy hirviöetsiväksi!

Pienet merihirviöt ovat valloittaneet Merikeskus Vellamon! Löydä heidän piilopaikkansa ja ratkaise salainen viesti, mutta etene varoen ja muista säilyttää superhypersalaisuus…Reitin mysteeri ratkaistaan itsenäisesti. Reitti sisältyy pääsymaksun hintaan, aikuiset 12/6 € ja alle 18-vuotiaat maksutta. Merikeskus Vellamoon on kaikilla vapaa pääsy keskiviikkoisin klo 17-20.

Seikkailureitti on esillä 13. – 25.10.2020. Tervetuloa! Muista myös lapsiperheille tehty Merimonsterit-näyttely.

Näyttelyt:

Merimonsterit 12.4.2019-16.1.2022

Kun maa oli litteä ja meri kuhisi hirviöitä… Vanhojen merikarttojen hirviöt on herätetty henkiin käsin kosketeltavaan muotoon: Tule, tutki ja leiki!

Merimonsterit-näyttely vie sinut Carta marina -kartan (1539) vaarallisille vesille. Näyttelyssä lyövät kättä historialliset faktat ja myyttiset merihirviöt. Kohtaa Jättiläismerikäärme ja Verimerimakkara, tunnista meripiispa, kurkista Sukelluskellosta Alkumereen, vieraile Dr. Pontoppidianin Kummajaismuseossa ja tutki muinaisia merireittejä ja navigointilaitteita.

Kohtalona Ruotsinsalmi 9.6.2020-17.1.2027

Suurnäyttely kertoo nykyisen Kotkan edustalla vuonna 1790 käydyn Itämeren merkittävimmän meritaistelun ja sen jälkeen rakennetun linnoituskaupungin tarinan ennennäkemättömällä tavalla hyödyntäen 3D-mallinnoksia ja uusinta peliteknologiaa. www.kohtalonaruotsinsalmi.fi

Merikeskus Vellamon tapahtumissa noudatetaan viranomaissuosituksia ja pyydämme ystävällisesti ottamaan huomioon turvavälit ja muut turvaohjeemme. Tilaisuuksissa on paikkoja rajoitetusti ja ne jaetaan saapumisjärjestyksessä. Suosittelemme kasvomaskien käyttöä. Käsien pesuun tarjoutuu mahdollisuus aulan lähettyvillä ja näyttelytilojen takakäytävällä sijaitsevissa WC-tiloissa. Käsidesiautomaatteja on useissa pisteissä ympäri taloa.

Vellamo syysloma 2020.png

Maretarium

Avoinna: ma-ti ja to-su 10-17, ke 12-19

Maretariumissa syyslomaviikolla 19.10.-25.10. joka päivä:

 • klo 14 Hanna Hauki tervehtii lapsia
 • klo 15 sukeltaja ruokkii Itämeri-altaan kalat

Tervetuloa seuraamaan!

Tove ja meren lumous -näyttely vuoden 2020 loppuun #meidän meri -kampanja

maretarium syysloma 2020.png

 

Tapahtumia Haminassa

 • to 15.10. klo 17-18.30 Kummitukset maailmalla, koko perheen kummitteluilta. Kumppanuustalo Hilma, os. Kadettikoulunkatu 3
  Ohjelmassa kummituskeilausta, noidantupa, kummitussatuja sekä näytelmä; Kuningas ja lohikäärme klo 17.30.
 • to 15.10 klo 18.30 ja la 17.10 klo 14 Tuhkimus-Tähkimys kiukaan perässä Kaupunginmuseon vintillä, os. Kadettikoulunkatu 2B
  Vaikka Tuhkimon tarina lienee lähes kaikille entuudestaan tuttu, tämä versio sisältää käänteitä ja yksityiskohtia, jotka saattavat yllättää. Kesto n. 20 minuuttia. Vapaa pääsy.
 • pe 16.10 klo 10-13 Satumainen perhepäivä Bastionissa, os. Raatihuoneenkatu 12
  Satuviikolla matkataan ympäri maailmaa! Hamina Bastionissa perheen pienimmät pääsevät viihtymään satupolun ja satumaisen salapoliisiseikkailun parissa.
  Pysäköinti Rauhankadun P-alue. Ohjelmamuutokset mahdollisia. 
 • ke 21.10. klo 9-12 Tutustuminen Husulassa Suksimuseoon ja Portimon Polkuihin.
  Sopii kaikenikäisille. Lähtöpaikat Vehkalinna (Vehkalinnantie 10) ja Suksimuseo (Tuomistontie 8).
 • la 24.10 klo 14-17 Kotiseutumuseon Kekri, koko perheen jännittävä syystapahtuma kummitusten ja kekrittärien seurassa. Vehkalahden kotiseutumuseo, Kuninkaantie 3, Husula Ohjelmassa mm. tehtävärata, kekrirasti, kummitustarinoita, Tarot-ennustaja ennustaa (maksu 3 €), kahvia ja naposteltavaa myynnissä, kekripukki ja kekrittäriä. Varaathan käteistä. Ohjelmamuutokset mahdollisia.

Haminan kaupunginmuseo

Avoinna: ke 14 – 18, to – la 12 – 16

Elämää ja kuolemaa Haminassa kivikaudelta Kadettikouluun

Kaupunginmuseon uusittu perusnäyttely esittelee kattavasti kaupungin kehitysvaiheita varhaisimmasta asutuksesta aina 1800-luvulle asti. Museossa on nähtävillä kiehtovaa esineistöä elävöittämässä kirjoitettua faktaa mm. merenkulusta ja kaupungin kouluista.

Kuninkaantien kiehtovat kartanot 16.9. – 31.10.2020

Museon vintillä esitellään syksyllä itäuusmaalaista kartanoelämää Malmgårdista, Tervikistä ja Tjusterbystä. Näyttelyssä selviää myös edellä mainittujen kartanoiden omistajasukujen yhteydet Haminaan. Näyttelyn on tuottanut Kuninkaantie ry.

 

Katso kaikki seudun tapahtumat www.kymenlaaksonyt.fi -tapahtumakalenterista! Katso myös Kotkan kaupunkiteatterin ohjelmisto https://www.kotkanteatteri.fi/ohjelmisto/