Rääntiö

Ön Rääntiö i gränszonen i östra Finska viken är en oas som bjuder på hisnande soluppgångar och ett fantastiskt vackert havslandskap. Den sydöstra skärgården har Europas bästa förhållanden för att beskåda fåglarnas vår- och höstflyttning. På ön kan du uppleva naturen med alla sinnen, njuta av lugnet och de salta havsvindarna. Doften av hav, vinden och vågorna, de hisnande utsikterna, den traditionella bastuns lena värme och den vackert inredda stugan ger nya krafter. Lugnet infinner sig redan under den tio minuter långa båtfärden från fastlandet till ön.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on 982ee773-itaranta-6-2-1024x1024.jpg

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on 7efa4487-itaranta-4.jpg

I huvudstugan på den östra stranden finns ett stort sällskapsrum och i anslutning till det en alkov med två Huvudstugan på öns östkust har ett stort sällskapsrum med eldstad och i anslutning till det finns en alkov med två sängar och köket. Från sällskapsrummet öppnar sig en vacker havsutsikt. I köket finns servis och bestick för tolv personer samt varm- och kallvatten. I stugans bakre del finns tre separata små sovrum med dubbelsängar och draperier framför dörröppningarna, i aulan finns tre enkelbäddar och i sällskapsrummet kan ytterligare fyra sängplatser ordnas.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on 5ce41737-itaranta-5.jpg

På den inglasade altanen står ett matbord med plats för tio personer, sittmöblemang, en kamin och ett extra kylskåp. Altanen fortsätter som ett trädäck som har sol nästan hela dagen. I närheten finns en lägereldplats där man kan flamsteka lax och grilla över öppen eld eller laga mat på muurikkapannan med gasolbrännare. I skjulet finns ytterligare ett sovrum med fantastiska stora fönster ut mot havet, vedlider och två torrklosetter. Bastun är en traditionell finsk timmerbastu där tvättvattnet värms upp i en gryta på bastuugnen. Från bastun och badtunnan öppnar sig en fantastisk utsikt ut mot havet.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on 51ba4415-itaranta-2.jpg

Värden hjälper dig att skaffa gränszonstillstånd för besöket på ön där man inte möter sporadiska vandrare. I priset ingår tur- och returresan mellan fastlandet och ön. Vid behov ordnar värden också transporter under semestern, till exempel för att handla, eller så kan du hyra en motorbåt med räddningsvästar. Bilresan från huvudstadsregionen till båtplatsen på Tillintie i Vederlax tar cirka två timmar.