Mobile Menu

Kaunisaari Kuva Julia Kivelä
SUPERFIN ÖGRUPP

Få gåshud då en flock arktiska flyttfåglar flyger över ditt huvud. Tillbringa en avslappnad sommardag eller en aktiv vinterdag. Hitta de karga stränderna, autentiska fiskebyar och platser som man berättar smugglarhistorier om med din egen båt, charterbåt eller taxibåt. Upplev den superfina ögruppen!

Itäisen suomenlahden kansallispuisto

ÖSTRA FINSKA VIKENS NATIONALPARK

Fördjupa dig i historia på ön Ulko-Tammio. Fundera över livet i labyrinten på Svartviran. Hitta Unescos världsarvsobjekt, mätpunkten för Struves meridiankedja. I Östra Finska vikens nationalpark vid havet finns det mycket att beundra ända till gränsområdet.

The saari Kuva: Sofia Virtanen

THE ÖN 

När Kotkabor talar om Ön menar de ofta ön Kotkansaari – Kotka centrum som byggts på ön. När du kommer till Kotka, är du på en ö. När du åker ut mot havet är du snart på en annan ö. Havet är närvarande överallt i staden. När du kommer till Kotka, är du på en ö. När du åker ut mot havet är du snart på en annan ö. Havet är närvarande överallt i staden. Bekanta dig med Kotka stad.

Veneilemässä Ulko-Tammiossa

BÅTLIV 

Styr ut på havet. Låt dina ögon vila på det karga och vackra havet och i skärgården. Låt havsbrisen färga dina kinder röda. Gå sedan i land i en gästhamn – på en ö eller fastland – och känn fast land under fötterna. Om du inte har en egen båt, ta en charterbåt eller taxibåt. Läs mer om gästhamnar och skärgården.

Lapset uimarannalla

SOMMARKUL

Lata dig på stranden och ta emellanåt en simtur. Packa ner en matsäck och gör en dagsutflykt på en ö nära dig. Ta med dig en SUP-bräda och paddla på vågorna. Yoga på en klippa till havets brus och måsarnas skrik. Hämta styrka från havsvinden.

Leijalautailemassa meren jäällä

...OCH VINTERGLÄDJE 

Skida långsamt på isen eller prova snowkiting. Fånga lake på natten eller abborrar i vårsolen. Köra rally på isen i Fredrikshamn. Gör snöänglar i nysnö. Bada bastu och ta ett dopp i en vak. Låter som en härlig vinterdag, eller hur? Skida lite här och där eller åk slalom. Bekanta dig med vinteraktiviteter i Kotka–Fredrikshamnsområdet.