Stämningsfulla Lovisa

Se den hänförande Kapellparken, gå den historiska Ehrensvärdsstigen och bekanta dig med Lovisa landfästning i Garnisons fästningspark. Där mynnar Lovisaån i Lovisaviken.
När du kommer till Sibeliusparken och ser Sibelius staty, gissar du redan att någon historia ligger bakom. Sant. Sibelius farmor bodde på sin tid i Lovisa och Janne tillbringade somrarna hos in farmor som ung pojke. Kompositören som var känd som Jean skrev Kullervo-symfonin i Lovisa och höll konsert i Societetshusets festsal. Senare har Societetshuset varit bl.a. bibliotek och festlokal.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on 4a2695b8-kaupunginmuseo-komendantintalossa_loviisa-2304_kuvaaja-johanna-holvikallio-scaled.jpg

Lovisa kyrka är en majestätisk syn och ett bra landmärke, varifrån man kan gå exempelvis till Kvarnåsen, som är ett kärt friluftsområde för Lovisaborna. Från den 1,7 km långa stigen öppnas en utsikt mot havet över idylliska trähuskvarter. Testa din kondition i Åsens trappa, beundra rhododendron eller gå upp i Finlands vackraste utsiktstorn. Det drygt hundraåriga röda utsiktstornet Kukkustenen av röd metall i jugendstil är söt som en karamell och definitivt unik. En perfekt plats att beundra Lovisaviken som glimmar i solskenet.