Mobile Menu

Kymijoki 1200 x 800
KYMMENE ÄLV

FÖRÄLSKA DIG 

Vi kan stoltsera med att Kymmene älv är den bästa laxälven i södra Finland. Den gamla gränsälven är också en rekreationsplats som man kan ta flykten till om man önskar ta ledigt från vardagen. Vilket är det trevligaste sättet för dig att möta Kymmene älv?
 

Koskenlasku Kuva: Jukka Koskinen

FORSRÄNNING PÅ KYMMENE ÄLV

Möt modigt de vilda vågorna. Ta på dig säkerhetsutrustning. Fyll en gummibåt med kompisar. Dra ut på ett äventyr där alla garanterat blir blöta, men ler glatt när detta sker. Vid Kymmene älv tar SeikkailuviiKari och Erämys-Keisarinkosket dig med på en tur i strömmen.

Melomassa Kuva: Jukka Koskinen

PADDLING

Ränn dånande forsar. Ringla genom lugnt vatten. Lyssna på naturens mäktiga ljud. Stig i land vid ett vindskydd och ät en stärkande matsäck. Tillbringa flera dagar på paddlingsleder, förtrollad av det strömmande vattnet. Du får handledning och hur kanoter av SeikkailuviiKari och Erämys-Keisarinkosket Oy.

Perhokalassa Kuva: Jukka Koskinen

FISKE

Ta ditt metspö och dra på dig vadarstövlar. Doppa kroken i Siikakoski. Fiska vid kejsarens sommarstuga i Langinkoski. Var avundsjuk på kompisens fångst i Korkeakoski. Ta sedan en #fiskbild och gör kompisarna avundsjuka på sociala medier. Bekanta dig med fiskeplatser vid Kymmene älv, såsom specialfiskeområdet vid mellersta Kymmene älv, Korkeakoski fiskebrygga och Siikakoski område samt fiskeföretag. Hitta alla fiskeplatser! 

Koskiuinti Kuva: Titta Halloran

FORSSIMNING

Ta på dig en våtdräkt och vada ut i vattnet. Låt strömmen ta dig. Se hur landskapet snurrar runt. Håll inte andan, åtminstone inte för länge. Flyt in i en härlig vik. Le resten av dagen. SeikkailuviiKari och Erämys-Keisarinkosket Oy tar med dig på guidad forssimning. De också hur man kan till exempel kan forssimma och vara på äventyr vid Kymmene älv på en date.

Kymijoen ulkoilureitit Kuva: Jukka Koskinen

VANDRINGSLEDER OCH RASTPLATSER

Vad väljer du, cykel eller joggingskor? Längs Kymmene älv väntar otroliga vyer. Löp längs stigar, cykla lugnt i landskapet. Ta en paus och fortsätt sedan så långt bort som stigen tar dig. Promenera, spring eller cykla längs forsrundan vid Kymmene älv.