Mobile Menu

Sapokan vesipuisto
HÄRLIGA PARKER

Traktens kända, prisbelönade parker väcker förundran och lusten att ta itu med trädgården hemma också. Parkerna lockar även långväga besökare. Visste du att i Kotka är parken lika stor som hela staden?

Sapokan vesipuisto

KOTKAS NATIONALSTADSPARK 

Kotka är en av de få nationalstadsparkerna, en sorts urban stadspark. Utan flitigt arbete skulle man inte ha fått detta erkännande. När du tar en närmare titt på de mäktiga parkerna i staden, arkitekturen, naturen och stadens kulturhistoria, förstår du vad det är fråga om.
 

 

veistospromenadi: matkalla

FÖR ALLA SINNEN

Spela xylofon i havsvinden i Katarina havspark. Smaka på rosmarin i örtträdgården Redutti. Fördjupa dig i färgerna och dofterna i Sapokka vattenpark eller parken Jokipuisto. Känn på den sträva stenytan på Skulpturpromenaden. Trädgårdarna som tilltalar alla sinnen gör dig nästan mållös.
 

 

Katariinan meripuisto: Puistotoimi

FÖRÄNDRING 

Visste du att den flertaligt prisbelönade Sapokka vattenpark tidigare var en uppslammad vik? Eller att Katarina havspark tidigare var en oljehamn? Vilken förändring, eller hur? Men det är inte så konstigt, de har ju byggts med lokal ihärdighet.