Mobile Menu

Sata Seurahuoneen huonetta koki muutoksen

  • Hotelli Seurahuoneen perhehuone
Sekä hotelli että ravintolat ovat saaneet uudet ilmeet

Kotkan Original Sokos Hotel Seurahuoneen asiakkaat pääsevät nyt remonttien jälkeen asumaan aivan uudentyyppisissä huoneissa.

– Keskuskadun varrella olevat sata huonetta on uudistettu täysin. Merellisiä teemoja huoneissa on kolmenlaisia: tummahko laivan konehuoneteema, beach house -idealla suunnitellut raikkaat sini- ja punasävyiset huoneet sekä kapteenin huoneet, joihin on haettu vinkkejä 60-luvun laivojen varustamohyteistä, kertoo hotellipäällikkö Pasi Pekkanen.

Suunnitelmia kehittelemässä on ollut kaksi kovan luokan Markoa: sisustusarkkitehti Marko Paananen ja Kotkan Seurahuoneen myyntiryhmän päällikkö Marko Kokko.

– Saimme aika vapaasti suunnitella, ja lopputulos on nyt varmaan paras mahdollinen, Marko Kokko miettii. – Kun pohdittiin, mikä on tärkeintä hotellihuoneessa, vastaus oli ilmiselvä: hyvä sänky. Sänkyjä ja yleensä huoneitakin on testailtu koko henkilökunnan voimin. Sängyt ovat niin hyviä, että jotkut asiakkaat ovat halunneet lähtiessään jopa ostaa sängyn mukaan.

Seurahuone kaksi miestä istuu sängyllä

 

Kotkan Seurahuoneella on yhteensä 164 huonetta, ja väkeä käy vuodessa Kotkan kaupungin väkiluvun verran.

Yksi asiakkaista oli työnsä puolesta paljon matkustava turkulainen Jukka Sipi. – Kävin täällä ennen remonttia, ja muutos on hyvään suuntaan massiivinen. Sängystä tykkään, ja ravintolapalvelut ovat monipuoliset. Siivoojat antavat nukkua päivällä yötyön jälkeen ja palvelu on hyvää. Ainoa ongelma on joskus parkkipaikkojen vähyys lähistöllä.

Ennen hotellia saivat sen yhteydessä olevat ravintolat uudet ilmeensä. Amarillossa herkutellaan burgereilla, pihveillä ja meksikolaistyyppisellä ruualla, ja yöelämä on vilkasta. On elävää musiikkia, huippuartisteja ja tietysti karaokea. – Ranskalaishenkinen bistro Frans & Rosalie tarjoaa mutkatonta, tyylikästä, ajan hermolla olevaa ruokaa, klassikoita ja ruokalistan vaihtuvia annoksia, kuvailee ravintolapäällikkö Jorma Tykkä.

Katutason ravintola Venn on ystävien, viinien ja nopeiden, trendikkäiden herkkujen paikka. Sitä leimaavat suuret ikkunat, joista voi seurata Keskuskadun elämää ja kulkijoita.

Kotkalainen Krista Salmi ja haminalainen Viola Aho kävivät ruokatunnillaan lounaalla Frans & Rosaliessa. Se on yksi heidän työpaikkansa lounassopimuspaikkoja.

– Uudistuksen jälkeen tästä on tullut viihtyisä ja modernimpi. Erittäin hyvin onnistunut ilmeen vaihto, Krista kertoo.
– Yksi minun lempilounaspaikoistani. Hyvää ruokaa, kiva tunnelma, rauhallista musiikkia ja himmeät valot, Viola miettii.

Krista Salmi ja Viola Aho

 

TEKSTI: ULLA-MAIJA SIEVINEN
KUVAT: SOKOS HOTEL SEURAHUONE JA ULLA-MAIJA SIEVINEN