Mobile Menu

Sapokan vesipuisto senioriryhmille 

  • Sapokan vesipuisto Viktoria Shishova
  • Sapokan vesipuisto Juha Metso

Sapokan vesipuistossa on nähtävää ympäri vuoden, mutta erityisesti keväällä ja alkukesästä puisto pirskahtelee uuden alkua jopa 10 000 kukkasipulin voimin! Sapokan lampi, vesiaiheet, jykevät kiveykset, vehreät istutukset, romanttiset kaarisillat ja lumoava putous ovat esimerkki vahvasta työstä, jota Kotkassa on tehty puistojen eteen.  

Heti lumien sulaessa aurinkoa kohti nousevat hehkuvat tulppaanit ja narsissit sekä ihastuttavat idänsinililjat. Kesäkuun alussa hehkuvat upeat atsaleat ja alppiruusut. Kesä jatkuu ruusuilla, iiriksillä, päivänliljoilla…puistossa on yli 300 lajia ja lajiketta sekä yli 20 000 istutettua kasvia. Puutarhan estetiikkaa täydentävät kuvanveistäjä Hannele Kylänpään pronssiset eläinveistokset sekä taiteilijaprofessori Eero Hiirosen terästeokset. Jos saavutte Kotkaan jonkin tapahtuman aikaan, voi lammen keskellä olevalla Laulusaarella olla kuoro esiintymässä.  

Sapokan vesipuistossa pääsee liikkumaan kävellen sekä apuvälineiden kanssa. Lammen ympäri kiertää noin puolen kilometrin mittainen kävelytie, jonka varrella on penkkejä levähtämistä ja puiston ihailua varten.  

Bussin pysäköinti onnistuu Sapokan vierasvenesataman pysäköintialueelle. Ennen tai jälkeen kierroksen voi virkistäytyä sataman kahvila-ravintola Tulikukossa tai Akvaariotalo Maretariumin Meri Café Kristinassa. Vinkki: Atsaleoiden kukinnan aikaan, toukokuun lopusta lähelle juhannusta, kannattaa vierailla myös Fuksinpuistossa 200 metrin kävelymatkan päässä Sapokasta. 


Teksti: Anita Heikkinen