Mobile Menu

Saaristoliikenne 2018

Aktiviteetit

Kaunissaari, Haapasaari, Kuutsalo

  Suomen Saaristovarustamon (www.finferries.fi) yhteysalus (huom. lähtö Kuusisen satamasta os. Juha Vainion katu 95, Kotka. Alueella on ilmaisia autopaikkoja)

  1.11.2017 - 30.4.2018  Talviaikataulut

  1.5. - 30.9.2018 Kesän aikataulut

  Kaunissaari

  Kaunissaari on suosittu lomakohde ja idyllinen kalastajakylä. Saarta peittää merellinen kangasmetsä ja pohjois- ja itärannat ovat hienoa hiekkarantaa. Saaressa on paljon kesäasutusta ja suosittu vierassatama. Kaunissaaressa on erittäin hyvät palvelut myös matkailijoille: mm: saaristolaismuseo, kauppa, kahvila, kesäravintola, lomamökkejä, telttailumahdollisuus, vierassatama ja Metsähallituksen infotupa.

  Kuutsalo

  Saaressa on mielenkiintoista luontoa, hyviä hiekkarantoja ja telttailumahdollisuus. Kesäaikana siellä asustaa satoja kesäasukkaita. 

  Varissaari

  Linnoitussaari, jossa on Ruotsinsalmen merilinnoituksen linnakkeiden raunioita. Varissaari sijaitsee aivan Kotkan keskustan edustalla, merimatka kestää n 10 minuuttia.
   Varissaari  on suosittu ulkoilukohde ja siellä on

  • Kesäravintola Vaakku
  • Uimaranta
  • Beach volley kenttä
  • Grillipaikka
  Päivittäinen yhteysliikenne saareen on päättynyt syyskuun lopussa, M/S Klippan ajaa talviaikaan vain tilauksesta. 
  Soita / Call: +358 44 35 00 205
  Meno-Paluu : aikuiset 8 € lapset ( 4 – 12v ) 4 €

  Kotka-Kukouri-Lehmäsaari-Kirkonmaa-Rankki

  Kotkan Saaret Oy:n m/s Jaana -alus ajaa reittiliikennettä Sapokka-Rankki välillä. Aikataulut Kotkansaaret.fi sivuilla.

  Rankki: Vuosisadan suljettuna sotilasalueena olleet linnakesaaret avautuivat keväällä 2015! Kotkan Saaret Oy:n kiehtovat matkailusaaret Kirkonmaa ja Rankki tarjoavat monipuolisia matkailupalveluja. Saarella on noin 30 rakennusta tai suojarakennusta ja useita linnoitteita ja pesäkkeitä. Saaressa on tällä hetkellä seuraavat palvelut: kauppa, majoitusta, tilausravintola ja kahvila.

  Luonnonkauniiseen Lehmäsaareen on helppo rantautua omalla veneellä. Saaren luonto ja pitkä hiekkaranta soveltuvat retkeilyyn ja ulkoiluun. Saaressa ei ole palveluja, mutta omatoimiselle retkeilijälle saaresta löytyy: uimaranta, grillipaikka, luontopolkuja ja telttailumahdollisuus.

  Kirkonmaa on Itäisen Suomenlahden uusi, suojaisa vierassatama. Saaren pohjoiskärjen palveluja ovat lisäksi sauna, kauppa, ravintola ja majoituspalvelut.

  Tammio ja Ulko-Tammio

  Reittiliikenne Haminan Tervasaaresta syyskuuhun asti. Katso aikataulut tästä.

     Tammio

     Tammion kalastajakylässä voi tuntea aitoa saaristolaishenkeä. Vanhassa kalamajassa sijaitsee saariston elämää esittelevä kotiseutumuseo.

     Ulko-Tammio

     Itäisen Suomenlahden kansallispuiston helmi karuine rantakallioineen ja rehevine lehtoineen. Sotahistoriasta kertovat museotykit ja toisen maailmansodan aikainen miehistösuojaksi tarkoitettu luola.

     Ulko-Tammiosta löytyy mm: grillipaikka, WC, infopiste, luontopolku, telttailumahdollisuus. autiotupa 6 hlö

      

     Katso myös