Mobile Menu

Haminan hyvat asukkaat

Ryhmille

Viisi vinkkiä tutustua Kotkan-Haminan seutuun 


1.)    Ainutlaatuinen ympyräkaava suo mahdollisuuden kävellen tutustua Haminan viehättävään linnoituskaupunkiin.  Virkistystä antaa kuppi kahvia ja herkullinen leivos jossakin kaupungin monesta kahvilasta. Reserviupseerikoulun 100-vuotisjuhlavuosi tuo monen kaupunkiin muistelemaan inttiaikaa. Bastionin linnoitus on Hamina Tattoo sotilasmusiikkifestivaalin ja Pietarin Balettiteatterin tapahtumapaikka ensi kesänä. Roolioppaat värikkäissä asuissaan kertovat historiallisen sotilaskaupungin mielenkiintoisia tarinoita. Kaupungin yllä liehuu maailman suurin Suomen lippu.

2.)    Kotkan-Haminan seudulla yhdistyvät joki ja meri. Etelä-Suomen paras lohijoki Kymijoki kutsuu koskenlaskuun ja melomaan. Idyllisen saaristokylän tunnelmia tarjoavat itäisen Suomenlahden saaret Kaunissaari, Haapasaari ja Tammio. Entiset sotilassaaret Rankki ja Kirkonmaa ovat uudenlainen saarimatkailukohde muistella varusmiespäiviä tai nauttia koskemattomasta luonnosta. 

3.)    Historiasta kiinnostuneille avautuu 20.5. upea Kohtalona Ruotsinsalmi -näyttely Merikeskus Vellamossa. Nykyisen Kotkan edustalla käyty Itämeren suurin meritaistelu ja sen jälkeen rakennetun linnoituskaupungin tarina kerrotaan ennennäkemättömällä tavalla. Tarinat tuodaan uuden teknologian avulla eläväksi tavalla, joka ei jätä ketään kylmäksi. Samalla voi Vellamossa tutustua vaikkapa veneisiin eri vuosikymmeniltä, Karhulan lasitehtaan ihastuttavaan taide- ja käyttölasiin tai rakkauden tarinoihin.

4.)    Kotka on puistojen pääkaupunki. Valtakunnallisestikin tunnetut ja palkitut puistot kutsuvat tutustumaan ympäri vuoden. Kotkansaarella on useita puistoja kävelyetäisyydellä, kuten Sapokan Vesipuisto ja Katariinan Meripuisto. Jo Venäjän keisari Aleksanteri III viehättyi Langinkosken maisemista, viehäty sinäkin Keisarillisella kalastusmajamuseolla ja sitä ympäröivässä koskimaisemassa. 

5.)    Rajahistorian tunnelmaan pääsee Miehikkälän Salpalinja-museolla ja Virolahden Bunkkerimuseolla, jotka antavat sotahistoriallisen katsauksen maamme kohtalonvuosiin.  Salpalinja on itsenäisen Suomen eräs merkittävimmistä voimanponnistuksista, itärajan puolustukseksi rakennettu linnoitusketju. Museoissa voi tutustua useisiin korsuihin ja muihin linnoitekohteisiin. Ruumiinravintoa tarjoavat museoiden kahvilat. 

Lisää Kotkan-Haminan seudun nähtävyyksiä.