Mobile Menu

Ruskaretkiä, rantasaunan löylyjä ja off-road -kisoja

  • Pyhtään Karting off-road

On syksy. Lautta lipuu pitkin Kymijoen läntistä haaraa, ja Pyhtään Stockforsin historiallinen teollisuusalue jää taakse. Lautalla olijat nauttivat värikkäästä ruskasta molemmin puolen jokea: on kuin kulkisi joella keskellä erämaata. Ja silti ollaan lähellä Helsinkiä, josta matkaa Pyhtäälle on vain noin tunnin verran. Tunnissa näkymät ovat muuttuneet kaupungin kiireistä joen ja luonnon hiljaisuuteen. Matkan varrella pysähdytään, noustaan maihin ja nautitaan kodassa maukas ateria.

Maistuisivatko Patruunan lohet lisukkeineen, kenties kera lasillisen viileää valkoviiniä? ”Järjestämme ruskaretkiä Kymijoelle tilauksesta. Jokiretket sopivat myös pyörätuolissa kulkeville”, Pyhtää Karting Clubin toimitusjohtaja Harri Lehtinen kertoo.

RANTASAUNASTA KYLPYPALJUUN TAI JOKEEN UIMAAN

Stockforsin rantasaunan tuoksu tulee ulos asti. Se on se tuoksu, joka syntyy, kun kertalämmitteistä saunaa on lämmitetty yli kymmenen tunnin ajan. Rantasaunan löylyt täyttävät saunojien odotukset. Kiukaassa on yli 2000 kiloa kiviä, ja niiden nostama lämpö on pehmeää ja ihoa hellivää. Lämpenemässä on myös kylpypalju, johon mahtuu kerralla toistakymmentä ihmistä, saman verran kuin saunaan. Paljun vesi on noin 37-asteista. Parhaalta paljussa lekottelu tuntuu silloin, kun ilma on viileää. ”Tai räntäsateessa pipo päässä”, Harri Lehtinen naurahtaa.

Toki rantasaunasta voi myös pulahtaa jokeen uimaan. Saunaan liittyy viihtyisä kokoustila, jossa voi myös ruokailla. Pitopalvelu toimittaa sinne ruuat toiveiden mukaan. Yöpymiseen on mahdollisuus alueella sijaitsevassa Patruunantalossa.

JÄNNITTÄVIÄ KISOJA JA PATRUUNANTALON TYYLIKKYYTTÄ

Tässäpä mainion ja erilaisen pikkujoulun resepti: sauna, palju, joki ja hyvä ruoka. Ohjelmassa voi olla vielä vaikkapa jännittävä kisa Pyhtää Kartingin off-road -autoilla. ”Kisapakettiimme kuuluu ajot, varusteet, tietokonepohjainen ajolaitteisto, mitalit kolmelle parhaalle ja pokaali ja kuohuviini voittajalle”, Lehtinen kuvailee.

Piha-alueella voidaan järjestää myös autosuunnistusta off-road -autoilla, tikan ja saappaan heittoa, keilailua ja ilmakiväärillä ammuntaa. Talvella voi kokeilla lumikenkäkävelyä. Isommalle joukolle upean pikkujoulutilan tarjoaa alueella sijaitseva, historiaa henkivä Patruunantalo tyylikkäine ruokasaleineen. Siellä pidetään niin häitä, syntymäpäiviä kuin yritysten tilaisuuksia. Tiloihin mahtuu toistasataa henkeä. Myös Patruunantalossa pitopalvelu hoitaa toiveiden mukaisen ruokatarjoilun.

Ota yhteyttä:

Pyhtään Karting Club Oy
Harjuntie 111, 49270 Pyhtää
Puh. 044 34 33 100
info(at)kartingclub.fi

 

Teksti ja kuva: Ulla-Maija Sievinen / Sydänsyksy 2018 -lehti