Mobile Menu

Rosoinen, avara, jännittävä: Aallonmurtajan Kotka

Aallonmurtaja-rikossarjan toinen tuotantokausi näkyy parhaillaan C Moren ohjelmistossa. Syksyllä toinen tuotantokausi näytetään myös MTV3-kanavalla. Kiitettyä ja palkittua sarjaa on kuvattu Kotkassa. Miksi, sarjaa käsikirjoittava Miira Karhula ja sen ensimmäisen tuotantokauden ohjannut Mika Kurvinen?

- Meillä oli lähtökohtana, että sarjassa nähdään paljon valoa ja siinä on paljon avaruutta, kertoo Mika. - Kotkassa meri on aina lähellä. Sieltä tulee sekä valo että vaara. Meri oli aina taustalla kun teimme ulkokuvauksia.

Miira kuvaa Kotkaa rosoiseksi ja jännittäväksi kaupungiksi: - Ensimmäisen kerran tutustuin kaupunkiin, kun käsikirjoitin erästä sinne sijoittuvaa televisio-ohjelman jaksoa. Silloin tulivat tutuiksi Meripäivien hulluus ja karnevaalit. On hienoa, että täällä on myös vanhaa satamaa ja teollisuutta!

Aallonmurtaja -sarjaa on kuvattu tähän mennessä muun muassa Mussalon satamassa, Kantasatamassa, Katariinan meripuistossa sekä Kotkansaaren keskustassa. Mikan ja Miiran mukaan hyvät kuvauspaikat ruokkivat paljonkin sitä, miltä televisiosarjan lopullinen versio näyttää.


Upi ja Nalle kätköllä, Aallonmurtaja

 

Mikä miljöö ja menneisyys!

- Kotkahan ei ole mikään pikkukylä. Fiilistelimme kävelemällä kaupungilla ja valokuvaamalla mahdollisia kuvauspaikkoja, Mika kuvaa kaksikon työtapoja. - Esimerkiksi Katariinan Meripuisto sopii hyvin ihmissuhdekohtauksiin.


- Kotkahan ei ole mikään pikkukylä. Fiilistelimme kävelemällä kaupungilla ja valokuvaamalla mahdollisia kuvauspaikkoja, Mika kuvaa kaksikon työtapoja. - Esimerkiksi Katariinan Meripuisto sopii hyvin ihmissuhdekohtauksiin.

Miiran mielestä Kotkan kannattaa olla ylpeä jännittävästä menneisyydestään.

- Jututimme aika paljon sellaisia kotkalaisia, jotka ovat olleet lain ”väärällä” puolella. Olimme samalla heti kiinni sopivissa kuvausmaisemissa. Aallonmurtajan tarina ei ole yksi yhteen todellisten tapahtumien kanssa, mutta sillä on paljonkin esikuvahenkilöitä ja -tapahtumia.

Suosikkisarjan toista kautta kuvataan Kotkassa ensi kesänä ja syksynä. Miira lupaa, että kesäinen kaupunki näyttää tulevissa jaksoissa taas uusia puolia itsestään.

- Ei tällainen tarina voisi tapahtua missään muualla!

 

Katariinan Meripuisto

 

Teksti: Martti Linna