Mobile Menu

Pyörällä päästään - Kotkan-Haminan seudun retkipyöräilykartta opastaa maaseudun kohteisiin

Pyöräilyn suosio kasvaa huimaa vauhtia, ja maailmalla on yhä enemmän tarjolla myös kokonaisia lomapaketteja pyöräillen.  Pyöräilyn suosiota selittää siinä yhdistyvät terveysvaikutukset, ulkona liikkuminen sekä ekologinen ja edullinen tapa liikkua.  Maaseudun matkailun ja lähimatkailun vauhdittamiseen on keväällä 2016 valmistunut Kaakon retkipyöräilykartta, joka johdattelee pyöräilijät maaseutumme palvelujen ja nähtävyyksien pariin kaupunkeja unohtamatta.

Lähes 300 mielenkiintoista kohdetta

Retkipyöräilykarttaan on merkitty erilaisia pyöräiltäviä reittivaihtoehtoja Pyhtään, Kotkan, Haminan, Virolahden ja Miehikkälän maaseutualeilla ja reitit johdattavat polkijan maaseudun palvelujen ja nähtävyyksien äärelle. On hämmästyttävää, kuinka paljon erilaisia kahviloita, ravintoloita, kauppoja, majoituskohteita, kulttuurikohteita, uimarantoja ja muita mielenkiintoisia käyntikohteita maaseutualueiltamme löytyykään! Viimeistään nyt kannattaa lähteä tutustumaan niihin, ja suunnitella reitti valiten itseä eniten kiinnostavat nähtävyys- tai taukokohteet. 

Reittiosuuksien varrelta löytyy polveilevaa maaseutumaisemaa, kylä- ja perinnemaisemia, paikallisia ruoan tuottajia ja harrastepaikkoja. Lähes kaikkiin kohteisiin on puhelinnumerot ja/tai nettisivut, joista voi etukäteen tiedustella aukioloaikoja tai esim. vapaita majoitustiloja.

 

Asfaltti- ja hiekkateitä

Reittiosuudet kulkevat pääsääntöisesti asfalttiteitä pitkin, mutta myös hiekkaosuuksia on ja ne on merkitty karttaan erikseen. Reitit kulkevat normaaleja tieväyliä pitkin, joissa on myös paikallista liikennettä. Liikennemäärät ovat keskimäärin alhaisia, mutta luonnollisesti vaihtelevat kellonajasta ja säästä riippuen. Ajoittain pyöräilylle varattu tienreuna on kapea, mikä kannattaa huomioida esimerkiksi lasten kanssa liikuttaessa.

Reittejä ei ole viitoitettu maastossa, vaan poljettava matka on suunniteltava kartan avulla. Pääsääntöisesti reitit ovat helppoja tai keskivaikeita ja näkymät ovat tyypillistä suomalaista metsä- ja maalaismaisemaa.

 

Lomalainen tai paikallinen - hae omasi

Opaskarttaa jaetaan kuntien matkailu- ja infopisteissä sekä useissa seudun matkailuyrityksissä.  Voit tilata kartan myös postitse täältä tai tutustua reittiin sähköisesti täällä.

Lue lisää seudun pyöräilyreiteistä ja pyöränvuokrausmahdollisuuksista pyöräilyosiostamme.

 

Kuvat: Tuuli Koivisto/Tandem Graphics