Pyöräily

Kotkan puistokierros

Tutustu Kotkansaaren keskeisiin puistoihin pyöräillen. Kotkan kaupunki on määrätietoisella toiminnallaan luonut Kotkasta merkittävän puistokaupungin. Kotkansaaren puistokierros johdattelee teidät tutustumaan erilaisiin, valtakunnallisestikin merkittäviin puistoihin.

Tutustu karttaan

Kymijoen koskikierros

Kaunis Kymijokea mukaileva maisemareitti Kotkan alueella. Tämä 24 kilometrin pituinen reitti sisältää eritasoisia teitä aina asfalttipäällysteisistä teistä polkuihin. Kaikki tiet ovat kuitenkin hyvässä kunnossa ja pyöräiltävissä tavallisella kaupunkipyörällä. Huom. Reittiä ei ole merkitty maastoon.

Tutustu karttaan

Hamina haltuun

Haminan pyöräreitillä on pituutta 16 km. Matkalle mahtuu monenmoista uraa kestopäällysteisestä pyörätiestä kapeaan hiekkatiehen. Urat ovat kuitenkin kauttaaltaan hyvässä kunnossa, eli niillä voi pyöräillä myös aivan tavallisilla kaupunkipyörillä. Voit aloittaa reitin mistä kohtaa tahansa. Tässä kuvauksessa aloitus- ja lopetuspisteenä on Haminan keskusta. Reittiä ei ole merkitty maastoon.

Tutustu karttaan

Salpalinjan pyöräilyreitti

Virolahdelta Miehikkälään ulottuvalla Salpalinjan pyöräilyreitillä voit tutustua kiehtovaan sotahistoriaan ja kaakkoisen Suomen monipuoliseen luontoon. Matkan varrella on monia kiinnostavia tutustumiskohteita ja hyviä taukopaikkoja. 72 kilometrin mittaisella helpohkolla ympyräreitillä on niin asfaltoituja teitä kuin hiekka- ja sorateitä. Lähde matkaan esimerkiksi Virolahden Bunkkerimuseolta tai Miehikkälän Salpalinja-museolta. Museoissa voit tutustua tarkemmin Salpa-aseman rakentamiseen ja historiaan, ja molemmat tarjoavat myös fatbikejä vuokrattavaksi.

Tutustu karttaan

Maaseudun retkipyöräilyreitti

Kaakon maaseudun pyöräilykarttaan on merkitty erilaisia reittivaihtoehtoja, jotka johdattavat sinut maaseudun palvelujen ja nähtävyyksien äärelle Kotkan, Haminan, Pyhtään, Virolahden, Miehikkälän ja Loviisan alueilla. Suunnittele itse pyöräilyreittisi ja valitse kiinnostavat nähtävyys- tai taukokohteet omaleimaisten palvelujen ja käyntikohteiden joukosta. Reittiosuuksien varrelta löydät niin kahviloita, ravintoloita, majoituskohteita, nähtävyyksiä, museoita ja historiamuistomerkkejä kuin myös polveilevaa maaseutumaisemaa, kyläyhteisöjä, paikallisia ruoan tuottajia ja harrastepaikkoja.

Tutustu karttaan