Mobile Menu

Oletko kuullut Harjun hengestä?

  • Kärryt Kartanolla, Kimmo Kokkonen
Harjun Oppimiskeskuksessa voit ratsastaa, juhlia tai lähteä korsupiknikille.

Harjun Oppimiskeskuksessa opiskelee tänä syksynä noin 250 nuorta ja aikuista hevos-, puutarha- ja maatalouden sekä luonto- ja ympäristöalan eri ammatteihin. Sinäkin olet tervetullut Harjun vanhaan kartano-miljööseen matkailemaan, pitämään kokousta tai muuten vain virkistäytymään. Joko olet kuullut Harjun hengestä?

Hevosihmisenä haluat ehkä viettää aikaa nelijalkaisen ystäväsi kanssa? Harjussa se onnistuu keskieurooppalaiseen tyyliin. Meillä voit nauttia kauniista kartanomiljööstä, sekä kilometrien mittaisista rauhallisista maastolenkeistä oman hevosesi kanssa. Itsehoitotallista löytyy hevosystä-vällesi mukava karsina. Käytössäsi on turvallisia ja laadukkaita hevosurheilualueita: peräti kaksi maneesia ja ulkokenttää, maastoesterata sekä harjoitusravirata. Voit myös varata käyttöösi Suomen ainoan esteratsastussimulaattorin ja valmentajan.

Oletko kiinnostunut sotahistoriasta? Salpa-Asema, Suomen kesän 1944 viimeinen puolustuslinja kulkee Oppimiskeskuksen lähes tuhannen hehtaarin maatilan lävitse. Korsupiknikillä pääset tutustumaan massiivisen linnoituslinjan salaisuuksiin. Vai haluatko kokeilla jotakin muuta? Hevos- tai Offroad-ajelu, tai iltapäiväkahvit merenrantahuvila Rantaharjussa tekevät varmasti terää!

Tapahtumia ja kokouksia vain 2 tunnin päässä Helsingistä

Harjusta, vajaan kahden tunnin ajomatkan päässä Helsingistä löydät viihtyisän majoituksen ja maittavat ateriat sekä retkieväät. Halutessasi saat myös osaavat oppaat joko Harjun yhteistyökumppaneista tai koulun omasta henkilökunnasta ja opiskelijoista. Vink vink: hapanvelliä, Virolahden perinteistä herkkua syödään Ravintola Aurassa joka kuukauden viimeinen torstai.

Ei ihme, että niin moni valitsee juuri Harjun tapahtumapaikakseen. Tänäkin syksynä Harjun maisemissa ajetaan KaakkoisRallia, ratsastetaan SM-kenttäratsastusta, pidetään konsertteja, järjestetään lyhytkursseja ja vietetään pikkujouluja. Oppimiskeskuksen 200-paikkainen moderni auditorio on käytettävissäsi. Vai soveltuuko tilaisuutesi paremmin Hevosajoneuvomuseo Kiessin vintille, uuteen ja ainutlaatuiseen monitoimitila Vinttiin?

Mitä meillä ei voisi tehdä? Kaikki onnistuu!

Teksti: 
Martti Linna
Kuvat:
Harjun Oppimiskeskus/Kimmo Kokkonen