Mobile Menu

Itäisen Suomenlahden venesatamat Sipoosta Virolahdelle

Veneily ja saaristo
  • Tervasaari Hamina
  • veneily

Navigoi väljemmille vesille!

Itäisen Suomenlahden venesatamat-esite (päivitetty 2016) esittelee satamat Sipoosta Virolahdelle. Rannikkoseudun iskulause on ”Navigoi väljemmille vesille” ja mukana ovat kunnat Sipoo, Porvoo, Loviisa, Pyhtää, Kotka, Hamina ja Virolahti. Yhteistyön tavoitteena on saada veneilijät kääntymään kohti itäistä rannikkoa. Itäisen Suomenlahden kautta kulkee myös reitti Venäjälle, joten esitteessä esitellään Venäjän puoleinen rajasatama Fort Konstantin Kronstadtissa.

Sipoo

Kauniit maisemat puhtaine vesineen ja rauhallisine hiekkarantoineen luovat upeat puitteet veneilylle, kalastukselle, melonnalle ja retkeilylle.

Sipoon kunta / matkailu
puh. +358 9 23531
info@sipoo.fi
www.sipoo.fi

Porvoo

Porvoon vierassatama sijaitsee aivan keskustassa, kävelymatkan päässä vanhan Porvoon ja taidetehtaan palveluista. Lisäksi kannattaa suunnata retkelle jollekin Porvoon saariston luonnonkauniista ulkoilusaarista.

Porvoon kaupungin matkailuneuvonta
Taidetehdas, Läntinen Aleksanterinkatu 1 sekä Kesäinfopiste Vanhassa Porvoossa Vanhassa Kappalaisentalossa osoitteessa Välikatu 13.
puh. 040 489 9801, tourist.office@porvoo.fi
www.porvoo.fi

Loviisa

Loviisanlahden suulla veneilijää tervehtii yli 260-vuotias svartholman merilinnoitus. Täyden palvelun vierassatama Laivasilta sijaitsee kaupungin keskustassa vain puolen kilometrin päässä torilta.

Loviisan matkailutoimisto
Mariankatu 12 A, 07900 Loviisa
puh. 040 555 3387, info@loviisa.fi
www.visitloviisa.fi

Pyhtää

Idyllinen Kaunissaari hienoine hiekkarantoineen on Pyhtään saariston todellinen helmi. Kymijoen Pyhtäänhaaraa pitkin pääsee veneillen keskiaikaiselle kirkolle saakka.
info@kotkahamina.fi

Kotka

Kotkan edustalla avautuu neljänsadan saaren muodostama monipuolinen saaristo, josta löytyy monta syytä rantautua. Myös kaupunkia kannattaa katsoa maalta: pistäydy Kotkansaaren puistoihin ja poluille, merellisiin museoihin ja muihin käyntikohteisiin.

Kotkan-Haminan seudun matkailuneuvonta
puh. 040 135 6588
info@kotkahamina.fi

Hamina

Haminan alueen noin neljäsataa saarta kätkevät suojiinsa ainutlaatuisen lintu- ja kasvilajiston. Tutustu Suomen sota- ja asutushistoriaan, seikkaile saariston luontopoluilla ja ihastu perinteikkään Tammion kalastajakylän elämään.

Haminan matkailuneuvonta
SpaHotel Hamina, Sibeliuskatu 32
puh. 040 199 1330

Kesäinfo Linnoituksen Lipputorni Kauppatorin laidalla
puh. 040 577 4472, info@hamina.fi

Virolahti

Monipuolisen historian ja luonnonkauneutensa ansiosta Virolahti on kiinnostava veneilykohde. Sijaintinsa puolesta se tarjoaa hyvän välietappimahdollisuuden Saimaan kanavan liikenteeseen ja Venäjälle veneiltäessä.

matkailu@virolahti.fi
info@kotkahamina.fi