Mobile Menu

Opastukset ja kokoukset Salpalinja -museolla

Opastetut kierrokset
Säästöpirtintie 70, Miehikkälä
  • Ihmisiä museoreitillä Salpalinja museo.jpg

PALVELUT RYHMILLE

Salpalinja-museo on avoinna

Tammi-huhtikuussa pe klo 12 - 14
Toukokuussa ke - su klo 10 - 18
Kesä-elokuussa päivittäin klo 10 - 18
Syyskuussa ke - su klo 10 - 18
Loka-joulukuussa pe klo 12 - 14

Järjestämme ryhmällesi ennakkotilauksesta monipuolista ohjelmaa sekä museon säännöllisinä aukioloaikoina, että niiden ulkopuolella. 

Tiedustelut, ryhmävaraukset ja tarjouspyynnöt salpamuseo@miehikkala.fi, 040 7447 961 / museoassistentti, 044 383 5091 / museo-oppaat. 

RYHMÄOPASTUS TOUKO-SYYSKUUN AUKIOLOAIKOINA

8 € aikuiset
5 € lapset (7-16-v.), varusmiehet, opiskelijat, eläkeläiset, työttömät
1 € koululaiset ja varusmiehet opastettuina ryhminä museon aukioloaikoina

Opastettu kierros sisältää Suomen Salpa - viimeinen este - elokuvan ja opastetun tutustumisen linnoitukseen ja sen näyttelyihin. Peruskierroksen kesto 1 h tai aikataulutoiveidenne mukaan ryhmällenne räätälöitynä. 

RYHMÄOPASTUS LOKA-HUHTIKUUSSA TAI AUKIOLOAIKOJEN ULKOPUOLELLA

Ei minimiryhmäkokoa. Loka-huhtikuussa ja aukioloaikojen ulkopuolella perimme pääsymaksun lisäksi opastusmaksun 45 € /1-15 hlöä / 1 tuntia. Lisätunnit 20 € / tunti / 1-15 hlöä. 

SALPALINJAN KIVEN TARINA - TEEMAOPASTUSKIERROS

Opastettu teemakierros tutustuttaa kävijät Salpalinjan linnoitteisiin kivirakentamisen näkökulmasta. Museokierroksen aikana opas johdattelee kuulijat aiheeseen autenttisilla rakennuspaikoilla. Teemakierrokseen on koottu kattava tietopaketti työmenetelmistä ja -välineistä, kivimateriaalin käyttökohteista sekä kivityömiesten arjesta Salpalinjan työmailla.
 
Teemakierroksen kesto 1,5 h
Hinta 8 € / 5 € / hlö (+ opastusmaksu alk. 45 € / ryhmä loka-huhtikuussa ja aukioloaikojen ulkopuolella)

KOKOUSPALVELUT JA YKSITYISTILAISUUDET

Tarvitsitpa tilan kokousta, juhlaa tai tapahtumaa varten, Salpalinja-museolla on helppo järjestää erilaisia tilaisuuksia. Salpalinja-museon vuokrattavat tilat löydät Salpalinja museon nettisivuilta, ja museokahvilan ja -ravintolan herkut tekevät arjestakin juhlaa. Ota yhteyttä, räätälöidään yhdessä tilaisuutenne sopiva ohjelma!

KAHVILA- JA TILAUSRAVINTOLAPALVELUT

Lounasbuffet tai a´ la carte - menu ryhmille ennakkotilauksesta, suositeltava varausaika vähintään 7 arkipäivää aikaisemmin. Viikoittain vaihtuvan lounaslistan löydät tästä.

SALPASUUNNISTUS 

Salpasuunnistus on kouluikäisille suunnattu luonto- ja historiaseikkailu Salpalinja-museon ulkomuseoalueella. Salpasuunnistuksessa tutustutaan Salpalinjan erikoisuuksiin ja kaakkoisen Suomen luontoon museolta saatavan kartan avulla, ja etsitään vastauksia rastipisteiden pulmatehtäviin.
 
Hinta 5 € / hlö (+ opastusmaksu alk. 45 € / ryhmä aukioloaikojen ulkopuolella)
 
LASTEN SYNTYMÄPÄIVÄT - SEIKKAILU SOTAMIES SUIKKASEN JALANJÄLJISSÄ

Museolla voi viettää unohtumattomat syntymäpäiväjuhlat. Ohjelmaan sisältyy seikkailukierros museoalueella. Syntymäpäivät sopivat 7-11-vuotiaille lapsille, suositeltava ryhmäkoko n. 10 henkilöä.
 
Seikkailukierroksella lapset tutustuvat sotamies Suikkasen jalanjäljissä Salpalinjaan. Seikkailukierroksen tehtäviä suoritetaan sään mukaan ulkona tai sisällä, ja sen jälkeen nautitaan herkuista jännittävässä ympäristössä. Kierrokseen voidaan sisällyttää myös askartelutyöpaja. Kokonaisuuden hinta muotoutuu lasten määrän ja tarjoilun mukaan. 
 
Syntymäpäivien kesto 2 h
Hinta 5 € / hlö (+ opastusmaksu alk. 45 € / ryhmä aukioloaikojen ulkopuolella)
Askartelutyöpaja lisämaksusta.

PALVELUIDEN SAAVUTETTAVUUS JA ESTEETTÖMYYS

Museorakennuksen näyttelyssä ja museokahvilassa on mahdollista liikkua pyörätuolilla. Invapysäköinti sijaitsee museon sisäänkäynnin lähellä. Ulkomuseoalueella liikkumista helpottavat tasoitetut ja sorastetut reitit. Maaston korkeuseroista johtuen reittien varrella on kuitenkin useita portaita. Osa korsuista on louhittu syvälle kallioon, ja myös niihin tutustuminen edellyttää portaissa kulkemista. Muutamiin ulkomuseoalueen kohteisiin pääsee tutustumaan myös pyörätuolilla. Museoalueeseen tutustuminen voidaan järjestää ryhmille myös tarvittaessa sisätiloissa esitettävän kuvaopastuksen avulla.