Mobile Menu

Kotkan matkailuoppaat

Opastetut kierrokset
Karhulantie 32-34, Kotka
  • Kotkan oppaat

Kotkan Matkailuoppaat ry

Kaikki suomalaiset tietävät Kotkan, mutta harvempi todella tuntee kaupunkia. Kaupungin kiehtovat vaiheet ovat tehneet sitä tunnetuksi vuosikymmenien saatossa: Kotkan Ruusu, satama, Junnun musiikki, upea saaristo ja palkitut puistot assosioituvat monen mielessä Kotkaan. Parhaiten satamakaupunkiin perehtyy auktorisoidun oppaan matkassa. Matkailuoppaan voi valita kierroksille Kotkassa, Pyhtäällä sekä alueoppaan myös Haminaan sekä muualle Kymenlaaksoon ja Kuninkaantielle eli vanhalle postitien osuudelle Porvoosta aina itärajalle asti!

Uutta ovat historian henkilöt, jotka kutsuvat tutustumaan elämäänsä Kotkassa! Rooliopas elävöittää vaikkapa yrityksen kokouspäivää, yllättää eläkejuhlissa ja erilaissa sukukokoontumisissa sekä antaa kohdekäynneille uudenlaisen näkökulman! Opastus voidaan toteuttaa bussissa, veneessä, kävellen tai asiakkaan ehdottamassa kulkuneuvossa. Myös opastetut pyöräreitit ja sauvakävelyt ovat mahdollisia.

Kotkan matkailuoppaiden palvelut varataan Matkatoimisto Kymenmatkojen kautta. Matkatoimisto räätälöi myös asiakkaan toiveiden mukaisia kokonaisuuksia ja esimerkkejä valmiista opastetuista kierroksista löytyy seudun ryhmämatkaesitteessä (pdf).

Opastuskielet Kotkan seudulla ovat suomi, ruotsi, englanti, venäjä, saksa, espanja, kreikka ja kiina.

Kesäisin oppaat toteuttavat yhdessä Kotkan-Haminan seudun matkailun kanssa erilaisia yleisökierroksia, joista tarkemmat tiedot saa seudun tapahtumakalenterista:  www.visitkotkahamina.fi/tapahtumat

Tutustu Kotkan matkailuoppaisiin yhdistyksen kotisivulla kotkaguides.fi  - oppaan kanssa koet enemmän!

Opasvaraukset:

Kymenmatkat Oy
Karhulantie 32-34, Karhula
avoinna arkisin klo 9-17
puh. 05 211 1600
kotka@kymenmatkat.fi

Tilaa unohtumaton opastuselämys ryhmällesi!

Kesän 2019 opastetut kävelykierrokset:

Opastetut kävelykierrokset tiistaisin klo 18.00-19.30, aikuiset 5,00 €, lapset alle 12 v. maksutta:

  • 11.6  Kävelyllä 1950-luvun Kotkassa. Lähtö: Sataman banaanilaituilla, Vasikkasaaressa sijainneen pursiseuran paviljongin kohdalla. Kantasataman läntisimmän museonosturin luota Tornatorinkadulla.
  • 25.6  Kotkan kirkko turistin silmin. Kuulet mitä muut ovat kertoneet ja kyselleet. Kokoontuminen kirjaston edessä, Kirkkokatu 24.
  • 2.7  Taidetta Karhulan Hovissa ja Teollisuuspuistossa. Taiteentäyteinen opastettu kierros Hovin historiallisessa kartanomiljöössä ja Karhulan Teollisuuspuistossa. Lähtö: Kartanonkatu 5, Hovinpuiston päiväkodin puolelta.
  • 9.7  Patsastelua. Kävelyä Kotkan veistospromenadilla. Ota mukaan huivi tai sateenvarjo! Lähtö: VPK:n talon edestä, Ruotsinsalmenkatu 6
  • 6.8 Taidetta ja taiteilijoita kanjonin toisella puolella. Tule mukaan taidekierrokselle Karhulan keskustaan. Poikkeamme ateljeessa ja kellarigalleriassa tutustuen taiteeseen ja sen tekijöihin. Lähtö: Karhulan Vesitornin juurelta, Karhunkatu 6.
  • 20.8  230 vuotta Venäjän laivaston voitosta Ruotsinsalmen vesillä - Entä, miten kymiläiset elelivät elämäänsä sodan melskeissä ? Lähtö: Meritaistelujen muistomerkki, Kuusinen, Juha Vainion katu.

Kotkan kaupungintalo tutuksi:

Kotkan syntymäpäivän kunniaksi ilmaiset opastetut kaupungintalon kierrokset tiistaina 16.7. klo 9.30 ja 10.30 sekä klo 13.00 ja 14.00. Jokaisessa lähdössä on kaksi ryhmää, max 25 henkilöä / opastuskerta.

Kotka ART 2019 -kierrokset

Kotka Art-kierrokset
13.7 klo 14.00 Galleria Uusikuva ja klo 16 Haukkavuoren näkötorni

Kierros on 5€/aikuinen /kohde.

Kotkan Puistot-opastukset

15.6  klo 10.30-12.00  Perhekierros Katariinan meripuistossa
Lapsiperheiden kierroksella etsitään aarretta, tutustutaan kasveihin ja leikitään nurmikentällä.
Osoite: Puistotie 32, Kotka
Aloitus: huoltorakennuksen edestä

6.7. klo 10.30-12.00  Perhekierros Sapokan vesipuistossa 
Koko perheen retki Sapokan salaisuuksiin.
Osoite: Tallinnankatu, Kotka
Aloitus: putouskallion edestä

20.6  klo 13.00-14.30 Puistokierros puutarhaharrastajille Fuksinpuistossa ja Katariinan Meripuistossa 
Monipuolinen esittely kotipuutarhoihinkin sopivista auringon ja varjopaikan kasveista sekä tutustuminen avointen maisemien kasvillisuuteen yhdistettynä liikunnan riemuun.
Aloitus: Fuksinpuisto, Puistotie 12, Kotka

20.7  klo  13.00-14.30 Puistokierros puutarhaharrastajille Karhulan Jokipuistossa
Tutustumme puiston graniittimuureihin, lummelampiin ja näyttäviin istutuksiin.
Osoite: Urheilukatu 3, Kotka
 Aloitus: Parkkialue

Järj. Kotkan matkailuoppaat ry,  kävelykierrokset aikuiset 5€, lapset <12v. ei maksua

Lisätiedot: www.kotkaguides.fi

Katso myös