Mobile Menu

Itäisen Suomenlahden kansallispuisto

Saaristo
Itäisen Suomenlahden kansallispuisto,
  • ulko-tammio

Itäisen Suomenlahden kansallispuisto sijaitsee merellä Kotkan, Haminan, Pyhtään ja Virolahden edustalla. Kansallispuiston saarten lisäksi Itäisellä Suomenlahdella on lukematon määrä muitakin tutustumisen arvoisia saaria, joista usealle on reittiliikenne. 

Merituuli kasvoillasi

Ainutlaatuinen Itäisen Suomenlahden kansallispuisto käsittää peräti 100 saarta ja luotoa, jotka ovat tunnettuja erityisesti linnustostaan ja sotahistoriastaan. Suurimmat saaret ovat Kilpisaari, Ristisaari, Ulko-Tammio, Mustaviiri ja Pitkäviiri. Useimmat saaret ovat puuttomia kalliosaaria, mutta alueella on myös harjusaaria, kuten Pitkäviiri.

Upea Arktika

Suomen suurimman muuttoaallon, jokakeväisen Arktikan, miljoonapäinen lintukatras näyttäytyy koko komeudessaan Kaakkois-Suomessa, ja sen pääreitti kulkee kansallispuiston yli. Kansallispuiston pääsaari on vaikuttava Ulko-Tammio, jolta löytyy monipuolisen luonnon lisäksi muun muassa sotahistoriallinen luontopolku. Myös kansallispuistoon kuuluvalla Mustaviirillä on luontopolku. Useilla saarilla on maihinnousurajoituksia lintujen pesimisaikaan.

Hyödyllisiä linkkejä:

Itäisen Suomenlahden kansallispuiston vuokramökit GoFinlandin sivuilla:

https://www.gofinland.fi/itaisen-suomenlahden-kansallispuisto/vuokramokit 

Videoita ja faktoja Itäisen Suomenlahden kansallispuistosta

Luontoon.fi / Itäisen Suomenlahden  kansallispuisto

Katso videoita Itäsien Suomenlahden saaristosta www.surffaakaakkoon.fi -svustolta.

Katso myös