Mobile Menu

ASA radiomuseo

Museot
ASA-kuja 2, Tavastila
  • Asa museo.jpg
  • Asa museo.jpg
  • Asa museo.jpg
  • Asa museo.jpg
  • Asa museo.jpg
  • Asa museo.jpg

Kotkan Tavastilassa toimii ainoana Suomessa virallisesti rekisteröity ASAmuseo ry- niminen yhdistys. Keräämme, kuten nimikin osoittaa, vain ASA-RADIO Oy:n tuotantoa. ASAn tehtaat sijaitsivat Turussa. Arvo Andrea Sakrelius perusti ASA RADIO Oy:n 1930- luvulla. Sitä ennen hän valmisti radiolaitteita Radioliike Arvo Sakreliuksen nimellä.

Halusimme muistaa ja vaalia A. Sakreliuksen aloittamaa ja vuosikymmeniä, (1927-1979), kestänyttä kotimaisen radion/television valmistusta, perustamalla rekisteröidyn yhdistyksen, jossa on esillä hänen tuotantoaan. Kannatus- ja tukiyhdistys ASAradiomuseo –yhdistys ry, rekisteröitiin 17.5.2011 ja ASAmuseo ry, mikä toteuttaa varsinaisen näyttelyn, pääsi rekisteriin 21.6.2017. Meillä on ASAn valmistamia tuotteita reippaasti  yli 300 kpl.

Joukossa on useita rinnakkaismerkkejä, jotka tietenkin ovat myös ASA RADIO Oy:n tekemiä. Radiolaitteita on tehty noin 250 eri mallia. Mustavalkotelevisioita kokoelmassamme on yli 40 kpl. Levysoittimista löytyy  kaikki tyypit. Stereomallit löytyvät myös kaikki museostamme. Otamme mielellämme vastaan vanhat ASA- laitteenne. Etusijalla ne mallit, jotka puuttuvat meiltä, mutta kaikki lahjoitukset otetaan myös, oli ne museossa, tai ei. Tervetuloa tutustumaan kotimaiseen ASA- radio/tv- historiaan.  Museomme sijaitsee Kotkassa, Tavastilan kylässä. Jos karttaohjelma ei vielä löydä uutta osoitettamme, voi käyttää vanhaa: Ylänummentie 144. Google Maps ja HERE WeGo-kartat osaavat jo opastaa uuteen osoitteeseemme. Tervetuloa.