Mobile Menu

Kuussaaren virkistysalue

Virkistysalueet
Lökörentie, Pyhtää

Kuussaari sijaitsee Pyhtään kunnassa Äyspääselällä, Suomenlahdella. Kohteeseen pääsee veneellä, meloen ja talvella jäitä myöten. Kuussaari on uusi retkisatama. Sen kaikki virkistysrakenteet on uusittu v. 2014. Huvimaja on ympärivuotisesti käytettävissä. Se on varustettu tulisijalla ja penkeillä. Pihapirissä on liiteri ja kompostoiva WC. Laituri on uusittu ja sen päässä on keskisyvyyttä n. 2m.
Laituriin ajettaessa sen oikealla puolella on aivan laiturin vieressä kiviä metrin syvyydellä. Samoin lähtiessä, varo peruuttamasta laiturista suoraan länteen – kivi pinnan alla.

Kuussaari on länsirannan rantamökkejä lukuun ottamatta virkistyskäytössä. Pinta-alaa on 25,5 ha. Saarella on mukava tehdä kävelyretkiä pitkin itärantaa aina saaren eteläkärkeen asti. Täältä näkyvät Töiholma ja Timperin saaret. Saarelle on muodostunut polkuja, joita myöden alueella voi kävellä ja retkeillä. Virallinen tulipaikka sijaitsee saaren pohjoispäässä olevan laiturin lähellä. Huomaathan, ettei tulta saa sytyttää muualle.

Ajo-ohjeet: E18 tieltä erkanee Kotkasta tullen Huutjärvi 2 km. Jatka Lökörentietä aina rantaan asti. E18 Helsingin suunnalta erkanee Siltakylä. Jatka Huutjärventietä ja käänny Lökörentielle. Aja rantaan asti. Tästä edelleen omalla veneellä tai kanootilla. Ei vuoroliikennettä.

Julkisilla pääsee mukavasti Huutjärven keskukseen, josta on rantaan 1,7 km.
Koordinaatit: WGS84  60.44460 26.75640

Katso myös