Mobile Menu

Muraalit

Kulttuuri
Kotka

Kotkan keskustassa on neljä upeaa seinämaalausta. Kotkan ensimmäinen muraali on tehty jo vuonna 2008. Kolme uusinta taideteosta on maalattu 2017 ja 2018 osana UPEA-taidefestivaaleja. Pääset Google Mapsin karttanäkymään klikkaamalla muraalin osoitetta.

MARTTI AIHA, 2008

Meridiem muraali Kotkassa

Kotkankatu 16

Kuvanveistäjä Martti Aihan värivedos alumiinille, ”Meridiem”, on upea seinämuraali, joka on ihastuttanut kotkalaisia jo vuodesta 2008.

 

SMUG, 2017

Muraali Smug Kotka

Kotkankatu 12

Australialaislähtöinen Skotlannissa asuva huipputaiteilija Smug maalasi vuonna 2017 yhteistyössä Upeart:n kanssa valtavan taideteoksen seitsemänkerroksisen talon seinään. Smug inspiroituu etenkin tuntemistaan ihmisistä ja käyttää usein töidensä malleina erilaisissa tilanteissa tapaamiaan ihmisiä.  Hän on tunnettu kyvystään ikuistaa ihmishahmoja erilaisissa, usein humoristisissa tilanteissa.

 

HELEN BUR, 2018

Muraali Kotkassa

Satamakatu 4

Nelosteatterin seinässä kantaaottavista muotokuvamaalauksista tunnettu isobritannialainen Helen Bur toteutti Upea18-taidefestivaalin myötä kierrätys- ja yhteisöllisyysteemaisen muraalin. Seinämaalauksella halutaan vastustaa kapitalismia ja kulutusta, ja auttaa ottamaan askeleita kohti myönteisempää ympäristöä.

 

WAONE INTERESNI KAZKI, 2018

Waonen muraali Kotka

Kymenlaaksonkatu 12

Kymenlaaksonkadun ja Kapteeninkadun kulmassa on ukrainalaisen Waone Interesni Kazkin maalaus ”Spirit of antique book”. Muraali on tehty syyskuussa 2018 ja on myös yksi Upea18-taidefestivaalin seinämaalauksista. Taideteos on omistettu kaikille kirjojen ystäville.