Mobile Menu

Junnu Vainion riimikivet

Kulttuuri
Juha Vainion katu 2, Kotka
  • Riimikivi - Soi maininki hiljainen
  • Riimikivi - Kaikki paitsi purjehdus on turhaa
  • Riimikivi - Vanha salakuljettaja Laitinen
  • Riimikivi - Viisikymppisen viisu

Suomalaiset rakastavat Juha ”Junnu” Vainion lauluja. Ne saavat nauramaan, hymyilemään haikeasti, rallattamaan mukana, tuntemaan ihmisen ikävää nuoruutta kohtaan ja joskus ne tuovat kyyneleet silmiin. Juha Vainio jätti suomalaisille arvokkaan perinnön: 2 433 sanoitusta tai sävellystä ja hän itse levytti 245 laulua.

Juha Vainio kertoi, että kirjoittipa hän mistä tahansa, niin aina hän kuitenkin kirjoitti jollakin tavalla myös Kotkasta. Monet hänen lauluistaan ovat yhteistä suomalaista kansallisomaisuutta, kaikkien tuntemia ja suomalaisia yhdistäviä lauluja.

Juha Vainion kadulla ja Yleisessä saunassa

Kuusisen saareen vievä pengertie on aina ollut se paikka, johon kotkalaiset ovat tulleet autoillaan tarkkailemaan myrskyjä tai nauttimaan meren aurinkoisesta välkkeestä. Se on myös rakastavaisten paikka, ja monet ensisuudelmat on siellä annettu.

Kotkalainen Junnun Lauluseura teki aikanaan valtuustoaloitteen Juha Vainion huomioimisesta Kotkansaaren nimistössä. Vuonna 2011 Juha Vainio saa oman nimikkokatunsa Kotkaan. Juha Vainion katu alkaa Ruotsinsalmenkadun ja Gutzeitintien risteyksestä ja jatkuu Kuusisen saareen.

Juha Vainion kadun varrelle on pystytetty 26 riimikiveä, joihin on ikuistettu Juha Vainion ikivihreitä sanoituksia. Tämä mobiilireitti tarjoaa sinulle aikamatkan Junnun maailmaan – kappaleiden taustoille ja sävelmien juurille. Mobiilireitti aukeaa Google mapsiin tästä

Reitin tekoa on rahoittanut Euroopan aluekehitysrahasto.

Rakennerahastologot