Mobile Menu

Maaseudun retkipyöräilyreitit Kotkan-Haminan seudulla

Urheilu
Kotkan-Haminan seutu
  • Pyöräilijä Kaakon maaseudulla
  • Pyöräilijä Haminan lintutornissa
  • Kotkan-Haminan seudun retkipyöräilyreitit
  • Kotkan-Haminan seudun retkipyöräilyreitit

Useita reittivaihtoehtoja

Kaakon maaseudun pyöräilykarttaan on merkitty erilaisia reittivaihtoehtoja, jotka johdattavat sinut maaseudun palvelujen ja nähtävyyksien äärelle Kotkan, Haminan, Pyhtään, Virolahden, Miehikkälän ja Loviisan alueilla. Suunnittele itse pyöräilyreittisi ja valitse kiinnostavat nähtävyys- tai taukokohteet omaleimaisten palvelujen ja käyntikohteiden joukosta. Reittiosuuksien varrelta löydät niin kahviloita, ravintoloita, majoituskohteita, nähtävyyksiä, museoita ja historiamuistomerkkejä kuin myös polveilevaa maaseutumaisemaa, kyläyhteisöjä, paikallisia ruoan tuottajia ja harrastepaikkoja.

Helppoja ja keskivaikeita reittejä

Reittiosuudet ovat pääsääntöisesti asfalttipinnoitettuja, mutta hiekkatieosuuksiakin löytyy ja ne on merkitty karttaan. Pyöräilyreitit kulkevat normaaleja tieväyliä pitkin, jossa on myös paikallista liikennettä. Liikennemäärät ovat keskimäärin alhaisia, mutta luonnollisesti vaihtelevat kellonajasta ja säästä riippuen. Ajoittain pyöräilylle varattu tienreuna on kapea. HUOM. Reittejä ei ole viitoitettu maastossa.

Pääsääntöisesti Kotkan-Haminan seudulla kulkevat pyöräreitit ovat helppoja tai keskivaikeita ja näkymät ovat tyypillistä suomalaista metsämaisemaa, jäkälöityneitä kallioita, järvenranta- tai merenrantanäkymiä, maaseudun kyläkeskuksia ja perinnemaisemia.  Varaa matkalle mukaan vettä ja varusteita ja selvitä etukäteen kohteiden aukioloajat tai sovi tulostasi palveluyrittäjän kanssa. Haluamme, että matkasi on onnistunut ja koet monipuolisen maaseutumme rikkauden.

 

"Suosittelen todella lämpimästi tutustumaan tähän reitistöön. Kaakosta löydät monipuolisen kattauksen kaupunkia, maaseutua, luontoa ja kulttuuria!" Caj Koskinen, Retkipaikka

Kokemuksia Kaakon pyöräilyreitiltä voit lukea esimerkiksi Retkipaikan sivuilta.  

 

Retkipyöräilyreitteihin voit tutustua sähköisesti täällä.

Paperiversion kartasta voit noutaa ympäri vuoden Haminan (SpaHotel Hamina, Sibeliuskatu 32) matkailuneuvonnasta tai tilata postitse täältä. Kesäisin esite on noudettavissa myös Kotkan matkailuneuvonnasta osoitteesta Kauppakatu 2, Kotka.

Kymijoen koskipyöräilyreitti kiertää Kymijoen upeimmat kosket.

 

 

 

Lue turvallisesta pyöräilystä ja pyöräilijää koskevista säännöistä Liikenneturvan sivuilta.

 

Logot

 

Katso myös