Mobile Menu

Saaristo pyöräillen

Pyöräily
Kaunissaari, Rankki, Kirkonmaa
  • Kaunissaari pyöräillen
  • Kaunissaari pyöräillen
  • Kaunissaari. Kuva: Velomatras
  • Kaunissaari. Kuva: Velomatras

Risteile Rankkiin, Kirkonmaahan tai Kaunissaareen ja ota fillari mukaan!

Kotkan edustan saaristo Itäisellä Suomenahdella on ajan saatossa hiottu timantti. Saaret ja niiden asukkaat ovat pysyneet ja houkuttelevat kesäisin tuhansia vierailijoita saaristoon. Ota hiukan aikaa ja lähde saarille pyöräillen. Pääset polkupyörän kanssa matkailusaariin joko Kotkan Sapokan satamasta yksityisten liikennöitsijöiden aluksilla tai Kuusisen satamasta valtion yhteysaluksella. Tutki aikatauluja huolella, jotta löydät itsellesi parhaimman vaihtoehdon. 


Yksityinen M/S Jaana risteilee Sapokasta kaikkiin saariin Rankkiin, Kirkonmaahan ja Kaunissaareen joko tilauksesta tai reittiaikataulujen mukaisesti. Saaritiestö on pääosin hiekkapäällysteisiä, pyöräiltäviä kyläteitä. Saarissa on yksityistä kesäasutusta, historianähtävyyksiä ja muistomerkkejä sekä luonnonkaunista, merellistä saaristoluontoa matkailupalveluineen.
Aikataulujen puitteissa voit tehdä päivän matkan tai viipyä myös pidempään. Rankissa ja Kirkonmaalla voi yöpyä entisaikojen sotilas- ja upseerihenkeen majoitustiloiksi muutetuissa kasarmi- ja asuntorakennuksissa. Vai pystytätkö mieluummin oman teltan!  Tarkista saarikohteiden palvelut ja aukiolot Rankki ja Kirkonmaa sekä Kaunissaari

Päiväretki pyörän kanssa Kaunissaareen ja Kirkonmaahan 

Yhteysalukset Otava ja Tekla I lähtevät Kuusisen satamasta (Luotsi-Kuusinen, Juha Vainionkatu, Kotka)
Kesän aikataulu voimassa 1.5.-30.9.2020 ja löytyy Finnferriesin sivuilta.

Lauttamatkan kesto:
Kotka-Kaunissaari n. 1 tunti 45 min, Kotka-Kirkonmaa n. 45 min
Sääolosuhteet voivat vaikuttaa aikatauluihin.

Kaunissaari

Pyhtään Kaunissaari on kesäparatiisi ja kesänviettopaikka Itäisellä Suomenlahdella. Saareen pääsee vaivattomasti maksuttomalla yhteisaluksella Kotkan Kuusisesta aikataulujen mukaisesti. Pyöräily on sallittu kaikilla saaren hiekkateillä, kunhan muistat huomioida kesäasukkaiden rauhan ja yksityisalueet. Saaren pienvenesatamassa on useita laituripaikkoja sekä wc ja pesutilat vierasveneilijöille. Pieneen saaristolaismuseoon on koottu esineitä ja perinteitä kertomaan entisaikojen ihmisten elämästä ulkomeren saarella. Saaressa ovat kesäisin auki kauppapuoti, kahvila ja ravintola Kaunissaaren Maja, jonka kalakeitto on seudulla kuuluisaa ja sitä kannattaa maistaa. Saarelta löytyy myös jonkin verran majoituspaikkoja ja mökkejä vuokraa mm. Kaunissaaren Lomamökit.

Kaunissaari. Kuva: Velomatras

Päivämatka pyöräristeily (M/S Jaana, Kotkan Saaret Oy)

1 henkilö + polkupyörä        
Valintasi mukaan saariin Rankki, Kirkonmaa
Ajalla 1.6. - 30.8.2019
Kaikissa saarissa on kesäkaudella kahvila/ravintolapalvelut tai evästä voit ostaa myös M/S Jaanalta.
Pyöräristeilyn lähtö- ja paluupaikka: Sapokan satama, Saaristoliikenteen laiturit, Kotka. Tarkista huolella reittiaikataulut!
Matkalipun voit ostaa Sapokan ravintola Tulikukosta lähtölaiturin luota tai laivalta.
Pyöräilyreitit helppoja, hiekkapäällyste.

Pyöräristeily ja majoituspaketti saaristossa (M/S Jaana, Kotkan Saaret Oy)

Valintasi mukaan saariin Rankki tai Kirkonmaa
Ajalla 1.5. – 30.8.2020
Hinta valitsemasi majoituskohteen mukaan.

Hostelli Rankin Kassu

Rankin Kassu on entinen armeijan kasarmi, jossa on majoittumiseen 8 tupaa. Jokaisessa tuvassa on 5 kerrossänkyä. Yövy jaetussa tuvassa tai varaa koko tupa ryhmälle. Lue lisää tästä

Rankin rivitaloasunnot

Rankin rivitalot ovat entisiä armeijan henkilökunnan asuntoja. Majoitu kuten upseerit. Lue lisää tästä

Kirkonmaa - Pirunsaari

Kirkonmaan linnakesaarella majoitut edullisesti vuokraamalla loma-asunnon rivitaloista, jotka toimivat ennen henkilökunnan koteina. Varaukset Kahvila Knaapista, joka palvelee kesäkaudella. Kirkonmaan pohjoisrannalla on myös maksuton teltta-alue.


 

 

Ohjelmaa rahoittavat Euroopan Unioni, Venäjän Federaatio ja Suomen Tasavalta

Katso myös