Mobile Menu

Bed & Bike - pyöräile ja majoitu!

Pyöräily

Tervetuloa pyörämatkalle Kotka-Haminan seudun eloisiin ja viehättäviin kaupunkeihin ja maaseutukuntiin - Kotka, Hamina, Pyhtää, Virolahti ja Miehikkälä. Bed & Bike -karttaan on merkitty reilut 600 km pyöräilyreittejä ja majoituskohteita, jotta matkasi suunnittelu olisi helpompaa.

Tämä kartta on tehty sinua varten, joka haluat matkailla pyöräillen. Pyörämatkalla on tärkeää suunnitella päivässä poljettavan matkan pituus ja varmistaa, että seuraavan yön majoituspaikka on tiedossa ja varattu. Kartassa on majoitusvaihtoehtojen lisäksi kerrottu pyöräilijöille tärkeitä muita palveluja; bussi- ja juna-asemat, marketit ja ruokakaupat, uimapaikat, luontopolut, retkeilylaavut, paikalliset putiikit, historiakohteet ja nähtävyydet. Sivuiltamme löydät ajantasaiset tiedot kaikista matkailupalveluista ja käyntikohteista. Kotka-Haminan seudulla kannattaa poiketa myös Itäisen Suomenlahden saaristossa, jonne sinua opastaa Saaristo Pyöräillen sivut.

Suunnittele etukäteen

Mieti etukäteen, kuinka pitkän matkan päivässä poljet, minkä reitin valitset, mitä kohteita haluaisit löytää ja minne yöpymispaikkaan tähtäät seuraavaksi yöksi. Seudulla on tarjolla monenlaista majoitusta alkaen kaupunkihotelleista maaseudun maatila-, mökki- ja aittamajoitukseen.  Leirintäalueet ja retkeilylaavut ovat pyöräilijöille usein mieluinen vaihtoehto. Reitien varrelta löydät varmasti omaleimaisia ja paikallisia pysähdyskohteita ja vain tarkkailemalla elämänmenoa, voit huomata, että täällä ihmiset tykkäävät olla ja asua.

Pyöräilyreitit

Karttaan merkityt reitit kulkevat pitkin paikallisteitä ja ovat pääosin asfalttipäällysteisiä. Jotkin reittiosuudet ovat soratietä ja ne on merkitty karttaan mustalla värillä. Jos haluat pysytellä vain asfalttipäällysteellä, tutki reittisi etukäteen. Paikallisliikenne on yleensä vähäistä, mutta tiet voivat olla melko kapeita ja turvaviivan oikealla puolella on vähän tilaa pyöräilijälle. Poikkeuksen tästä muodostaa tie numero 170 Vaalimaan raja-asemalta Virolahden, Haminan ja Kotkan kautta Pyhtäälle ja siitä edelleen Loviisan kautta Porvooseen. Tämän tien varrella on hyvää kevyen liikenteen väylää ja reitti on osa EuroVelo10 / Baltic Sea Route -reittiä, joka tunnetaan myös Kuninkaantienä. Reittien vaikeusaste on helppo, melko helppo tai paikoin keskivaikea.

Varusteet ja varautuminen

Juomavettä kannattaa pitää aina mukana, samoin varavaatteita. Majoitus- ja ruokapaikkojen aukioloajat kannattaa aina tarkistaa etukäteen ja ne voivat vaihdella etenkin maaseudulla. Varmista aina seuraavan yön yöpymispaikka ja mihin kellonaikaan oletat olevasi tulossa. Jos eksyt, niin paikalliset auttavat sinua mielellään. Mukavaa pyöräilylomaa!

 

Karttamerkit

Punainen reittiviiva – asfalttipäällysteinen ehdotettu pyöräilyreitti

Musta reittiviiva - sorapäällysteinen ehdotettu pyöräily reitti

Vihreä viiva – Salpapolun retkeilyreitti

 

                                

Majoitus

Laavu tai taukopaikka

Julkinen uimaranta

Kauppa tai kioski

Linja-autoasema tai pysäkki

Näkötorni tai lintutorni

Paikallinen käsityömyymälä tai paikallistuotteiden myyntipiste

Hevostila tai ratsastuskoulu

EuroVelo 10 reitti – Baltic Sea Route

Museo

Juna-asema tai junaseisake

Ensiapu

Kirkko

Paikallismuseo

Pyörähuolto

EuroVelo 13 reitti – Iron Curtain Route

Retkeilyreitti

Cartingrata

Näköalapaikka

Tori tai paikallistuotteiden myynti

Paikallinen luontopolku

 

Ohjelmaa rahoittavat Euroopan Unioni, Venäjän Federaatio ja Suomen Tasavalta

Katso myös