Mobile Menu

Siikakoski

Elämysurheilu
Munkholmantie, Kotka
  • Siikakoski miljöö
  • Siikakoski miljöö kuva2

Siikakosken kalastusalue sijaitsee jokisuulta 3 kilometriä ylävirtaan. Alue käsittää yhdessä Siika-, Kokon- ja Hinttulankosken kanssa reilun kilometrin mittaisen yhtenäisen koskijakson, joka sisältää lukemattomia, toinen toistaan parempia ottipaikkoja niin lohta, kirjolohta kuin meritaimentakin hakevalle kalastajalle. Siikakoski on alueen suosituin kalapaikka helpon saavutettavuutensa ja helpohkon kalastettavuutensa vuoksi, ja rauhallisempaa kalapaikkaa hakevalle Kokon- ja Hinttulankoski tarjoavat väljempiä vesiä.

Koko alue soveltuu erinomaisesti sekä uistin- että perhokalastukseen, ja on hallittavissa parhaiten kahlaamalla. Matalalla vedellä koskien saariin on myös mahdollista kahlata, mutta kahlaamaan ei kannata lähteä jos tuntee, että vettä on liikaa tai virta liian kova. Kahluusauvan ja järjen käyttö kahlatessa on siis paikallaan. Monet alkukauden nousutaimenista saadaan Kokonkosken alueelta. Kokonkosken alue tarjoaa myös oivalliset puitteet tittiluokan lohien kalastukseen yhdenkäden perhovälineillä elo-syyskuussa veden ollessa matalalla.

Lohi aloittaa nousunsa Kymijokeen juhannuksen tietämillä, ja Siikakosken niska onkin eräs Langinkoskenhaaran parhaimpia paikkoja nousulohien tavoittelemiseen. Nousukala pysähtyy Niskakiven tuntumassa hetkeksi noustuaan Siikakosken kuohut, ja saattaa tällöin myös ottaa vieheeseen. Niskakiven tuntumassa majailevat syyskuussa usein myös ne alkukesällä nousseet jättilohet, joita on ehkä joku jo päässyt pitelemään siiman päässä. Taistelut näiden isomusten kanssa päättyvät usein kuitenkin kalalle eduksi, ne kun tuntevat pohjan kivet ja muut paikat, joihin siimat saa sotkettua. Joku onnekas kuitenkin aina joskus onnistuu ennen rauhoituksen alkua saamaan sen 20-kiloisen unelmakojamon ylöskin asti.

Nousulohen kalastus Siikakosken niskalla on usein liikkeessä olevan kalan kyttäämistä: kun alempana vilahtaa leveä pyrstö tai selkä, on hetki aikaa yrittää kalaa. Kalan kohta näyttäytyessä Niskakiven kohdalla tai sen yläpuolella, on se hetken päästä jo Ruhavuolteella. On perhomiesten vuoro yrittää…

Lisätietoja Kymijoen jokikalastuksesta www.lohikeskuskotka.fi     www.kalastajankymijoki.fi